В Добричка област са установени девет лични стопанства с нерегламентирано

...
В Добричка област са установени девет лични стопанства с нерегламентирано
Коментари Харесай

Установиха нерегламентирано отглеждане на свине в Добричка област

В Добричка област са открити девет персонални стопанства с нерегламентирано развъждане на прасета.

За тестваните сигнали от началото на годината заяви на съвещание на Областната епизоотична комисия във връзка предварителната защита от Африканска чума доктор Пенка Николова от Областната дирекция по сигурност на храните.

По думите й от животните са взети кръвни проби за болестта, които са се оказали негативни. Последната ревизия по сигнал е в персонално стопанство в село Коларци, община Тервел, с шест нерегистрирани свине, за които се чакат резултатите от взетите проби за Африканска чума.

Стопаните би трябвало да закупуват маркирани животни единствено от регламентирани обекти, да подписват контракти с ветеринарните лекари по общини и да съблюдават ограниченията за биосигурност, подсетиха от Областната дирекция по сигурност на храните. От ведомството прибавиха, че няма нарушавания в индустриалния свиневъден бранш в предварителната защита на заболяването.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак от преминаващите се изземват питателните артикули от свинско месо, предизвести доктор Николова като уточни, че в прилежаща Румъния са регистрирани над петдесет огнища на Африканска чума.

По думите й и на двата гранични пункта се поддържат дезинфекционни площадки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР