В ДНР от украински военнопленници е създаден батальон на името

...
В ДНР от украински военнопленници е създаден батальон на името
Коментари Харесай

Батальонът „Хмелницки“ нанася идеологически удар по ВСУ

В ДНР от украински военнопленници е основан батальон на името на Богдан Хмелницки. Първо доброволците получават съветско поданство, като се отхвърлят от украинско, а по-късно ги изпращат на бойна подготовка. Какво кара някогашните жители на Украйна да преминат на страната на Русия и до какви резултати може да докара основаването на сходни формирования?

В ДНР се появи доброволчески батальон „ Богдан Хмелницки “, образуван от украински военнопленници. Това заяви командирът на една от частите Андрей Тищенко. В неговия отряд в този момент има към 70 души, от които 95% са някогашни украински военни с военен опит. Възрастта на доброволците в батальона е от 25 до 47 години.

„ Сформирането на батальона е на стадий приемане на съветско поданство, сключване на контракт и тръгване в лагера за в допълнение образование и образуване “, съобщи военният. Много бойци се отхвърлят от украинско поданство, получавайки съветски паспорт.

Доброволческият батальон се образува от пленници, ситуирани в разнообразни лагери. Договорите с тях ще се подписват при общи условия. Критериите за асортимент са морално и физическо положение, също така всеки доброволец се ревизира дали е направил военни и престъпни закононарушения.

„ Тази история стартира в миг, когато украинското държавно управление не се нуждаеше от своя народ и на фона на всичко това, когато украинското държавно управление трябваше да отбрани своя народ, то просто го изостави. И като виждам всичко това, имах опция - както за мен, по този начин и за моите приятели, които ще бъдат с мен в тази част - да служим ”, сподели Тищенко. В предишното е бил пълководец на танк и сержант от ВСУ.

По-рано източник от силовите структури на ДНР заяви, че към 200 украински пленници са изразили подготвеност да се причислят към батальона. Въпреки това, до момента в който е належащо да се разрешат редица правни нюанси, по-специално във връзка с персоналните документи. В същото време, през есента, пленниците са се обърнали към Народния съвет на ДНР с молба да се причислят към образувания батальон „ Хмелницки “.

Те се намират основно в Еленовския затвор, която стана прочут с варварския обстрел на ВСУ. Заместник-министърът на защитата на Руската федерация Александър Фомин означи, че украинските управляващи са се пробвали да сплашат украинските военни, които имат намерение да се предадат, като ударят следствения арест.

„ Батальонът беше основан от пленници, които взеха решение да потвърдят с оръжие в ръце, че последният им избор е бил неточност. Засега няма доста искащи, само че въпреки всичко има доброволци. Никой няма да принуждава пленниците да застанат на наша страна “, сподели полковник Едуард Басурин, някогашен представител на Народната милиция на ДНР.

„ Сигурен съм, че всеки боен ще бъде проверяван на първо място за психическа непоклатимост. Още повече, че към този момент имаме подобен опит. Имаше случаи, когато украинците разбираха, че се бият на неверната страна, и вземаха единственото вярно решение - да преминат на наша страна “, продължи събеседникът.

„ През последните девет години ВСУ са им промили хубавичко мозъците. Но в този момент, намирайки се в наш плен, те схващат, че тяхната власт води страната в задънена улица. Колкото повече напредва Русия, толкоз повече ще бъдат тези батальони “, счита Басурин.

„ От 2014 година прекосяването на украински военнослужещи на наша страна е постоянно и всеобщо събитие. Освен това някои от тях към момента се бият в армията на ДНР, ние им имаме вяра “, прибавя Владислав Бердичевски, народен представител от Народния съвет на ДНР. „ Но в този момент може да не е безвредно да се образуват батальони от пленници “, предизвестява събеседникът. „ Тези хора още не са осъзнали изцяло на чия страна са воювали. И това може да докара до дезертиране. Вероятно ще има потребност от инспекции на предишното на такива доброволци “, добавя източникът.

Освен това, съгласно специалистите, батальонът би трябвало да завоюва доверието на други елементи и формирования, а репутацията му би трябвало да бъде безупречна. Освен това батальонът има шанса да бъде кръстен на Богдан Хмелницки, известният хетман, който вследствие на поредност от казашки въстания освобождава Запорожието и малорусите от игото на Речпосполита. По-късно това решение е утвърдено от Переяславската Рада през 1654 година

„ Репутацията на батальона ще се развива вследствие на бойните дейности, в които вземат участие. Но не трябва да се отнасяте към този батальон като към углавен батальон. Те би трябвало да имат напълно друга история, различен статут “, счита военният специалист Алексей Леонков.

„ Ако те не са поискали продан, с цел да се върнат в редиците на ВСУ, значи решението им е взето умишлено и те ще прочистят родната си земя от нацисти от разнообразни линии, рискувайки живота и здравето си “, прибавя Леонков. Той напомни още, че в историята има доста сходни образци.

„ Отчасти това се отнася за поляците от Народната войска - военната организация на Полската работническа партия, която работи на териториите, окупирани от Германия. Или в Сирия, да вземем за пример, един от корпусите, които щурмуваха Дейр ез-Зор, се състоеше, наред с други неща, от военнослужещи, които преди този момент са се сражавали против армията на Башар Асад “, означи специалистът. " С други думи: нашата страна и командване имат дългогодишни обичаи и способи за консолидиране на части от някогашни военнопленници в постоянните войски. Следователно командването няма да има предубеждения към пленниците. Но в обществото планувам прочут негатив. Но какво да се прави, с времето ще мине “, счита анализаторът.

„ Ако приказваме за значимостта на основаването на батальон, то това е увеличение на силата на нашата войска. Но тук по-голям е идеологическият резултат, както и медийния удар по ВСУ, в случай че са вярно проведени. Когато командирът на 6-та войска на Вермахта Фридрих Паулус е хванат, той приканва всички нацисти да се предадат и това повлиява на хода на бойните дейности. Дядо ми, политически служащ, също работеше с военнопленници и говореше за „ резултата на доминото “ след такива случаи. Нещо сходно може да се случи и в този момент “, обобщава Леонков.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР