В „Дневникът на Чакала“ Сивият дом в покрайнините на града

...
В „Дневникът на Чакала“ Сивият дом в покрайнините на града
Коментари Харесай

Историята за Дома и неговите необикновени обитатели продължава

В „ Дневникът на Чакала “ Сивият дом в покрайнините на града и неговите чудати, само че безпределно магнетични жители последователно стартират да разкриват своите добре защитавани секрети.
Пушача към този момент е усвоил главните правила на новата си група: играе покер и не пита какъв брой е часът. Всички го одобряват, като се изключи Лорда, който обаче е отведен от Дома след противен случай. И до момента в който Пушача опознава новите си другари и слуша невероятните истории на Чакала, се случват две съдбоносни събития.
Завръщането на уважавания от всички педагог Ралф вдъхва вяра на групата на Чакала и Пушача, че ще схванат какво се е случило с Лорда. Приема се и нов закон, който разрешава срещите с девойки. Така към невероятната палитра от облици се причисляват Мишката, Русалката, Вещицата, Дългата Габи – всяка от тях със своите странности и секрети. И в сякаш премръзналите души на девойките и момчетата се разсънват първите любовни трепети.
„ Домът, в който... “ е дебютният разказ на родената в Ереван писателка Мариам Петросян. Тя приключва Колеж по изкуствата и дълги години работи като художник аниматор в Русия и Армения. Започва да работи по „ Домът, в който... “ (състоящ се от три елементи: „ Пушача “, „ Дневникът на Чакала “ и „ Опустели гнезда “) още в младежките си години, като написа във всяка свободна минута и прибавя лични рисунки на героите и Дома. Днес романът е измежду най-четените и обичани творби в Русия, високо оценени както от читателите, по този начин и от критиците.
Награди за „ Домът, в който... “
„ Русская награда “ – за най-хубава книга (2009)
„ Большая книга “ – трето място в категория „ Награда на публиката “ (2009)
„ Портал “ – победител в категория „ Открытие себя (имени В. И. Савченко) “ (2010)
„ Странник “ – победител в категория „ Необичайна концепция “ (2010)
„ Студенческий Букер “ – за умелото преплитане на жанрове, жанр и странност на артистичните средства (2010)
„ Звёздный мост “ – Сребърен кадуцей за дебютна книга (2010)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР