В днешното забързано ежедневие е трудно да се храним правилно

...
В днешното забързано ежедневие е трудно да се храним правилно
Коментари Харесай

7 лесни стъпки за здраве без диети

В днешното забързано всекидневие е мъчно да се храним вярно и да спортуваме. След консултация със здравни и фитнес експерти, както и експерти по храните, е формиран следният лист от 7 лесни стъпки за по-добро здраве. Съветите в него се отнасят до две съществени правила – баланс и многообразие.

Номер 1: Закуската като наложителен табиет

Изследванията демонстрират, че хората, които закусват, одобряват по-малко калории на обяд и на вечеря. От значение е и типа на самата закуска – зърнените закуски или плодовете са доста по-полезни за разлика от яйцата и сладкишите, които допускат консумация на повече наситени мазнини по-късно. Счита се, че закуска, която е с високо наличие на фибри и въглехидрати, само че с ниско наличие на мазнини, усъвършенства метаболизма. Добър образец за това са бананите или сухите зърнени храни, плодовото кисело мляко, богато на антиоксиданти и калции, а също и енергийните блокчета, само че с ниско съдържани на калории и наситени мазнини.

Номер 2: Мислете „ на порции ”

Храненето не трябва да надвишава нужното за организма количество. То би трябвало да е уравновесено и е целесъобразно да включва зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни. Някои по-важни детайлности: порцията месо е добре да е с размерите на тесте карти или колкото дланта ни, етикетите върху опаковките би трябвало да се четат, целесъобразно е да се хапват едно или две предястия вместо главното, належащо е да се одобряват доста течности и най-много вода.

Номер 3: Планирайте обособените хапвания

Похапването сред главните закуска, обяд и вечеря не е толкоз неприятен табиет, тъй като би могло да предотврати преяждането, а в това време поддържа равнището на кръвната захар обикновено, както и мозъчната активност уравновесена. За тази цел може авансово да се подготвят късчета плодове или зеленчуци, които да заситят моментния вкус. В никакъв случай обаче храната не трябва да се приема като средство, което да оправи настроението ни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР