В днешното общество, което се грижи за здравето си, много

...
В днешното общество, което се грижи за здравето си, много
Коментари Харесай

Здравословните продукти, които не подозираме, че вредят на здравето ни

В днешното общество, което се грижи за здравето си, доста хора се стремят да вършат виновни избори във връзка с храненето и метода си на живот. В резултат на това на пазара се следи внезапно повишаване на известността на артикули, които се оферират като " здравословни " или " натурални ". Важно е обаче да се разбере, че не всичко, което наподобява добродетелно на пръв взор, е в действителност потребно за вашето богатство. Някои на пръв взор здравословни артикули в действителност могат да бъдат нездравословни за вашето здраве. Нека разгледаме няколко от тези лъжливи артикули, които евентуално могат да причинят повече щета, в сравнение с изгода.

Захарни кисели млека: Киселото мляко постоянно се свързва с пробиотиците и здравите вътрешности. Въпреки това доста от овкусените кисели млека са цялостни с добавени захари. Тези захари могат да понижат изгодите за здравето от пробиотиците и да доведат до увеличение на тежестта и други здравословни проблеми, пише actualno.com.

Плодови сокове: Плодовите сокове нормално се възприемат като здравословна опция на газираните питиета. Много от закупените в магазина плодови сокове обаче съдържат високи равнища на добавени захари и липсват фибри, които се съдържат в задачите плодове. Това може да докара до внезапно повишение на кръвната захар и да способства за затлъстяване и други здравословни проблеми.

Барове с мюсли: Баровете с мюсли постоянно се оферират на пазара като комфортни и питателни закуски. Въпреки че някои от тях могат да бъдат здравословни, доста от комерсиалните разновидности са цялостни със захари, нездравословни мазнини и изкуствени добавки. Винаги четете етикетите, с цел да сте сигурни, че не консумирате затулен бонбон.

Ароматизирана вода: Ароматизираната вода може да наподобява като ободрителен метод за поддържане на хидратацията, без да консумирате сладки газирани питиета. За страдание, доста от овкусените води съдържат изкуствени подсладители или скрити захари, които могат да навредят на метаболизма ви и да доведат до предпочитание за повече сладкиши.

Безглутенови артикули: Безглутеновите артикули набраха известност, изключително измежду хората с целиакия или сензитивност към глутен. Много от безглутеновите артикули обаче са с високо наличие на рафинирани въглехидрати и не съдържат съществени хранителни субстанции, което може да докара до хранителни дефицити.

Храни с ниско наличие на мазнини: Храните с ниско наличие на мазнини постоянно се възприемат като по-здравословен вид за хората, които се грижат за тежестта си. Когато обаче производителите понижават мазнините, те постоянно компенсират това с спомагателни захари и изкуствени добавки, които могат да бъдат по-малко здравословни от пълномаслените им аналози.

Енергийни питейни заведения: Енергийните питейни заведения постоянно се оферират на пазара като бързо средство за укрепване на организма на заети хора или спортисти. За страдание, доста от тези питейни заведения съдържат високо наличие на захар, изкуствени съставки и нездравословни мазнини, което може да докара до спад на силата и увеличение на тежестта.

Важно е да бъдете взискателни консуматори и да проверявате деликатно етикетите на продуктите, когато пазарувате здравословни артикули. Четенето на хранителната информация може да ви помогне да избегнете тези видимо добродетелни артикули, които в действителност могат да навредят на здравето ви. Изборът на цели, непреработени храни и приготвянето на ястия от нулата, когато това е допустимо, може да бъде по-безопасен метод, с цел да се подсигурява, че диетата ви в действителност предизвиква вашето богатство. В днешния свят най-хубавият път към положителното здраве постоянно включва слагане под въпрос на маркетинговите изказвания и концентриране върху главните правила на храненето и благосъстоянието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР