В днешното издание на нашата рубрика за наука и творческо

...
В днешното издание на нашата рубрика за наука и творческо
Коментари Харесай

Негрите работят, а шпионите - на зигзаг!

В днешното издание на нашата графа за просвета и креативно снишаване ще проучваме нова крилата фраза на Бойко Борисов, която той произнесе на Международния механически панаир в Пловдив. 

На съветския щанд на ревюто Бойко Борисов резна лента, сподели на една сътрудничка по какъв начин да лисне менчето и пусна своята фраза, която полетя като Икар, блъсна се в паметника на Альоша и се търкулна по тепетата като медена питка. Там присъстваше и съветският дипломат, с който Борисов се майтапеше по роднински, както и Георги Гергов, който също не остана отвън кръга на другарските смешки! 

На съветския дипломат и сътрудничката с менчето Борисов изясни, че сутринта е бил на събитие на " Америка за България ", след това на това съветско събитие, а по-късно ще върви на среща на високо ниво в НАТО. 

Ето какво представляваше сценката:

Бойко Борисов: Отивам в този момент, главнокомандващият на НАТО в Европа ме чака. Днеска съм ги разделил - " Америка за България ", Руската федерация, НАТО... 

Посланик Макаров: Я знаю. 

Бойко Борисов: И шпионите са... (показва с ръка зигзагообразно движение). 

Всички присъстващи дружно с гласа зад кадър:  Михихи, ехехе, бохохо. 

Това се случи в почивния ден понеделник, когато Бойко Борисов още веднъж бе на тръстиката.

Имаше един анекдот за Барак Обама, дето питал - но що по този начин ме карат и в почивни дни да работя? И му дали отговор: щото си чернокож! 

Та и нашият по този начин - белите хора си почиват и се търкалят в Независимост, той опъва каиша, щото цялостен народ привикна на него да чака - единствено тука не е пристигнал още да ни написа дописките, само че дава материал за тях.

Ала както е споделил поетът - дано работят маймуните, не се става по този начин елементарно човек! И за пишещия тези редове няма празник, няма делник, а и самият Владимир Путин по този начин се показва за себе си: работя, вика, като плебей на галера! Впрочем негърският труд не е нещо нетипично за съветската ръководеща върхушка. Самият Петър Велики, бидейки настоящ цар, две години учи корабно дело в Холандия, набива гвоздеи, бичи дъски и както написа Пушкин за него - " на троне вечный был служащ ", бил с мазоли на ръцете. А пък африканският прадядо на Пушкин бил в двора на Петър Първи на служба " Араб выочайшего двора ". Араб или арап в предишното е било събирателно наименование за тъмнокожите. Това наименование отпада, тъй като белият човек измисля разнообразни обидни названия за нюансите на тъмната кожа и ниския генезис, след това пък се засрамва и почва да измисля политически правилни етикети, с което още повече се излага, та да се стигне да вземем за пример до Росен Плевнелиев, който твърди, че като студент в София имал съквартирант " афроамериканец ". 

Тук още веднъж вършим внезапен завой в това зигзагообразно четиво, с цел да избистрим самия зигзаг - някои речници споделят, че е френска дума (zigzag), други споделят, че е немска - Zickzack. Предполага се, че е формирана звукоподражателно - като тон при поднасяне на завой. А нашият министър председател я артикулира дори не звукоподражателно, а жестомимично - имитирайки с ръка придвижване на змия.

За край вършим един финален вираж и представяме известна прилика от почивните дни: отпразнувахме 111 години самостоятелност като страна, класирана на 111-о място по независимост на самостоятелното мнение. Истински самостоятелното и свободно мнение се движи като мишката, дето карала колело, и като шпионите, които разказа министър председателят: ха наляво, ха надясно, ха в таквозту прясно! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР