В днешно време е невероятно трудно за един нов бранд

...
В днешно време е невероятно трудно за един нов бранд
Коментари Харесай

Да станеш разпознаваем сред многото. Шест стъпки до успеха

В днешно време е необикновено мъчно за един нов бранд да се наложи на пазара. Конкуренцията във всяка сфера е жестока и се ожесточава още повече с всеки минал ден и макар че технологиите дават опция на всеки да доближи до доста хора, до момента в който си стои у дома, тук основният миг е не “технологии ”, а “на всеки ”. По различен метод казано, всички разполагат с нужните принадлежности, само че сполучливите са тези, които ги употребяват най-добре.    Успехът на една нова компания неизбежно минава през това тя да стане разпознаваема. Но по какъв начин се построява бранд, който насочва вниманието на хиляди консуматори към себе си всеки месец и то без обилни маркетингови вложения?     Ето какъв е отговорът съгласно Inc.   1. Създавайте експертно съдържание    Съдържанието е цар. Можете да го създадете сами или да предоставите платформа, която предизвиква потребителите да способстват за наличието ви като част от вашия бизнес модел. То е мотор на един бранд, защото ангажира клиентите.    

Освен това Гугъл и другите търсачки индексират и приоритизират страници със солидно количество наличие, тъй че съществуването на такова дава сериозен подтик за SEO оптимизация на уебсайтовете и усилва трафика с течение на времето.  
Съдържанието може да се предлага в доста форми - публикации, изявления в блогове, фотоси, видеоклипове и т.н.   2. Споделяйте наличие, с цел да увеличите броя на кръстосаните линкове    Кръстосаните линкове са жизненоважни за SEO оптимизацията. Колкото повече реномирани интернет страници разгласяват връзки към вашия уеб страница (или негови подстраници), толкоз по-високо ще се класирате в търсачките. А колкото по-висок е рангът ви там, толкоз повече органични гости ще получавате.     Каквото и да вършиме или да предоставяте като част от бизнеса си, в случай че се позиционирате като специалист в региона си, единствено ще спечелите. Станете източник на познания и прозрения за медиите, участвайте в подкастове, пишете публикации за други уеб сайтове. Като цяло правете всичко, което извежда името ви в мрежата. Тази тактика сигурно ще помогне за построяването на вашата марка.   

3. Станете видеозвезда 
Съдържанието не се състои единствено от текстове. YouTube към този момент е втората по величина търсачка в света, незабавно след Гугъл, а видеосъдържанието акцентира вашата експертиза.     Освен това то се споделя повече и води до трафик към вашия уеб страница, който в един миг може да се трансформира в покупки на артикули. Не забравяйте да включите основни думи в заглавията и описанията на видеоклиповете си, а в техния край - информация за това къде потребителят може да научи повече за вашата компания.     Препобликувайте видеоклиповете си в обществените медии и ги вграждайте в уеб страницата си, с цел да подсилите в допълнение експертното си лице.   4. Изграждайте взаимоотношения и по имейл    Въпреки че в наши дни съвсем всяка пощенска кутия е препълнена със спам, когато някой ви даде своя имейл адрес, той всъщност ви дава позволение да се свързвате с него през този канал. Макар че същият принцип важи и за обществените медии, електронната поща въпреки всичко е неповторима, по-достъпна форма за основаване на връзки.   

Докато обществените медии могат да бъдат съпоставяне с един голям площад, на който хората може да се срещнат, само че може и да не се, то електронната поща е като да закачите брошура на входната врата на някого и да се надявате, че той ще я види. Затова създайте лесни способи за записване за вашия фирмен бюлетин да вземем за пример. Свържете се с други хора в LinkedIn, където множеството профили включват имейл адреси, и се фокусирайте върху построяването на лист с контакти с висока стойност, които употребяват експертно наличие, с цел да се свържат с публика, сходна на вашата. 
Има доста безвъзмездни или евтини принадлежности, които могат да ви оказват помощ да започнете. Пример за такива са Mailchimp и Constant Contact.   5. Измервайте темповете си на развитие    Единственият метод да оцените напредъка си е да го измерите. Използвайте Гугъл Analytics, с цел да проследявате най-важните си индикатори като брой гости, целеви страници, коефициенти на преработка за бюлетина и покупките и така нататък Използвайте безвъзмездни принадлежности като тези, предоставяни от Moz и Similarweb да вземем за пример, с цел да сравните своето показване с това на конкуренцията.     Свържете индикаторите си от обществените медии и маркетинговата активност по метод, който да дава цялостна картина на бизнеса, само че не прекарвайте прекалено много време в събиране на данни. Колкото по-лесен е анализът (разбира се, не за сметка на качеството), толкоз по-бързо ще получите информация за това по какъв начин се справяте.   

6. Тествайте, тествайте, тествайте 
Гугъл неотдавна показа превъзходен инструмент, наименуван Optimize, който разрешава на бизнесмените бързо да правят проби на своите интернет страници или подстраници.     Чрез сходни проби можете да получите визия за това какво работи и какво не според от това какво се пробвате да постигнете. Проследете какво носи най-вече регистрации за бюлетина ви (ако имате такъв) или кой ценови модел, показан във вашата страница, обезпечава най-големи доходи.     Провеждането на проби би трябвало да бъде регулярна активност, а резултатите от тях могат да бъдат въведени в разнообразни платформи за разбор на данни, с цел да достигнете до значими прозрения за развиването на вашия бизнес.         
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР