В днешния свят мобилните приложения се превърнаха в неразделна част

...
В днешния свят мобилните приложения се превърнаха в неразделна част
Коментари Харесай

Колко приложения използват хората на своите смартфони? Ето отговора

В днешния свят мобилните приложения се трансфораха в неразделна част от живота ни. Неотдавнашно изследване, извършено от Bitkom хвърля светлина върху броя на приложенията за смарт телефони, които се употребяват интензивно от хората в наши дни. Проучването демонстрира, че броят на приблизително употребяваните приложения е много висок, изключително измежду по-младите консуматори.

Според изследването колкото по-млади са интервюираните консуматори, толкоз по-голям е броят на употребяваните от тях приложения. Само дребен % (8%) от потребителите са минималисти и употребяват по-малко от 10 приложения на своите смарт телефони. Други 17 % от интервюираните употребяват 10-20 приложения в всекидневието си. Средният брой на употребяваните от хората приложения обаче е много висок – 31.

По-младите хора са склонни да употребяват доста повече приложения, в сравнение с по-възрастните. Потребителите на възраст от 16 до 29 години имат конфигурирани приблизително 42 приложения на смарт телефоните си, до момента в който този брой понижава с възрастта. Тази наклонност може да се отдаде на обстоятелството, че по-младите хора са склонни да бъдат по-технически грамотни и са по-склонни да възприемат нови технологии.

Широката гама от приложения, които са разполагаем през днешния ден направи допустимо да се прави на практика всичко единствено със смарт телефон. Има приложение за съвсем всичко – от поръчка на храна до резервация на такси, извършване на покупки онлайн или пък заплащане на сметки. Нарастващият брой налични приложения обаче оказва въздействие и върху държанието на потребителите.

Възходът на потреблението на приложения

Проучването откри също, че най-популярните приложения са приложенията за обществени медии като Фейсбук, WhatsApp и Instagram. Други известни приложения включват приложения за изпращане на известия, приложения за е-поща и приложения за навигация.

Защо тогава имаме толкоз доста приложения на смарт телефоните си, в случай че използваме единствено няколко от тях? Има няколко аргументи. Първо, елементарно е да се изтеглят приложения. Само с няколко докосвания можем да прибавяме нови приложения в телефоните си. Второ, непрекъснато виждаме реклами за нови приложения. Тези реклами ни карат да си мислим, че имаме потребност от тези приложения, даже и да не ги използваме откакто ги изтеглим.

И най-после, мъчно ни е да изтриваме приложения. След като изтеглим обещано приложение, то остава там „ вечно “. Може да не го използваме, само че не желаеме да го изтрием, ако ни потрябва в бъдеще.

Съвети за понижаване на броя на приложенията в смарт телефона

И по този начин, какво можем да създадем за увеличението на броя на приложенията в нашите смарт телефони? Ето няколко съвета:

Избирайте деликатно приложенията, които изтегляте. Изтегляйте единствено приложения, които знаете, че ще употребявате. Изтривайте приложения, които към този момент не употребявате. Няма потребност да държите приложения в телефона си, в случай че няма да ги употребявате. Организирайте приложенията си. Създайте папки за другите типове приложения, като да вземем за пример за обществени медии, известия или игри. Това ще улесни намирането им в смарт телефона ви.

Като следвате тези препоръки, можете да намалите броя на приложенията в смарт телефона си и да го извършите по-лесен за потребление.

Разпространението на приложенията е непреодолимо. Трудно е да следите всички нови приложения, които се пускат, а още по-трудно е да решите кои от тях си коства да изтеглите. Огромният брой приложения също може да отвлича вниманието. Лесно е да се впуснете в разглеждане на магазина за приложения или в експериментиране на нови приложения и преди да се усетите, губите часове, които бихте могли да употребявате за нещо по-полезно. В последна сметка всеки самичък взема решение какъв брой приложения желае да има на телефона си и по какъв начин да ги употребява, само че в случай че се чувствате „ претрупани “ от броя на приложенията в телефона си или в случай че смятате, че те ви разсейват, може би е време разчистите смарт телефона си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР