В днешни дни златната рибка е предпочитан домашен любимец. Златните

...
В днешни дни златната рибка е предпочитан домашен любимец. Златните
Коментари Харесай

Как да се грижим за златната си рибка?

В днешни дни златната рибка е желан домакински любим. Златните рибки изискват по-малко грижи от останалите домашни любимци, а с вярна грижа могат да живеят 20 или повече години.

Въпреки че златните рибки постоянно се асоциират с обитанието на аквариум под формата на купа, тoзи тип среда в никакъв случай не е била предопределени за дълготрайно настаняване на рибката.

Всъщност тези купи в началото са били употребявани за проявление на златните рибки по време на вечери или изложения, а по-късно рибките са връщани в оборудван аквариум.

Най-важният фактор за поддържане на здравето на златната рибка е точно изборът на аквариум.

Въпреки че се смятат за риба, която избира студена вода, златните рибки могат да понесат и междинни температури. Колкото по-висока е температурата на водата, толкоз по-малко разперен О2 съдържа - затова, колкото е по-топло, толкоз по-голям би трябвало да бъде аквариумът, с цел да се предотврати задушаване.

Добро предписание за най-малък размер на резервоара е 25-30 галона за първата риба и 10-15 галона за спомагателна риба.

Не се предлага да отглеждате златните рибки в дребен аквариум, защото това основава огромен стрес и е допустимо даже да ограничи растежа и развиването им.

Много е значимо да пазите аквариума от директна слънчева светлина.

По-долу ще научите по какъв начин да се грижите за своята златна рибка, с цел да живее дълго и щастливо във вашия дом:

Оборудване

Основните неща, нужни в грижата за златна рибка са аквариум с подобаващ размер, чиста вода, стъклени камъчета, мощна филтрираща система, храна за риби и някои живи или изкуствени растения, в които рибите да се скрият.

Други потребни предмети при развъждане на златни рибки са мрежа за риба, няколко чисти кофи, скрепер за водорасли за разчистване на стените на аквариума и сифон за разчистване.

Упражнения

 Златна рибка

Разбира се, няма потребност да извеждате своята златна рибка на ежедневна разходка, само че й подсигурете задоволително пространство, с цел да може да плува умерено.

Хранене на златната рибка

На пазара се оферират доста положителни храни за златни рибки. Малките люспи са най-подходящият избор, даже и за по-големи риби.

Те разрешават на всички риби да сграбчен нещо за ястие, даже в случай че една от тях е по-агресивна.

Препоръчва се да храните златните си рибки два или три пъти дневно, единствено с толкоз храна, колкото те съумяват да изядат за към две минути.

Почистване на аквариума

Един добър филтър за аквариум ще свърши по-голямата част от тежката работа. Обикновено на етикета е посочено са какъв размер и количеството вода е предопределен.

Сменяйте почти една четвърт от водата всяка седмица, като употребявате сифона, с цел да отстраните водата от дъното на резервоара.

Налейте вода, която е престояла на стайна температура най-малко 24 часа.

Домашна среда

Аквариум за златни рибки с капак е подобаващ за всеки дом, като се изключи този, в който се употребяват доста химикали, някои освежители за въздух, да вземем за пример, могат да отровят рибите.

Когато избирате аквариум, не забравяйте, че водата е тежка и преценете добре къде ще го позиционирате.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР