В днешната ситуация по-правилно е да се състави кабинет, но

...
В днешната ситуация по-правилно е да се състави кабинет, но
Коментари Харесай

Цветанов: Ако продължи ерозирането на институциите, по-добре са предсрочни избори

В днешната обстановка по-правилно е да се сформира кабинет, само че в случай че продължи тази ерозия в институциите, тогава е по-добре да се отива на предварителни избори. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия водачът на „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов.

По думите му, в случай че погледнем какво ще загуби страната с нереализирането на Плана за възобновяване, би трябвало да се направи един небосвод от 6 месеца, да има рамка към която да се консолидират всички политически сили по осъществяването на уговорките по този проект, за асимилиране на европейските средства и тогава да се отиде на избори, аргументира се политикът.
Цветанов изрази и своето мнение по отношение на последната тежка злополука на бул. Черни връх в София, при която починаха две млади дами.

През последните години Георги Семерджиев неведнъж е нарушавал закона за придвижването на пътищата, като е карал и без брошура, при потребност на алкохол и опиати. Ако са си свършили своята работа съответните институции, можеше тази тежка злополука да бъде предотвратена. (…) Имаме повсеместен проблем с пътната сигурност. След тежката злополука край Своге, която е сладкодумен образец за това, беше основана Държавна организация за безвредно придвижване по пътищата, която обаче не е свършила потребна работа, а единствено е усвоила едни големи средства. (…) За всички остава чувството, че има чадър над това лице (Георги Семерджиев – бел. ред.) Не е изключено да бъдат заличени и доказателствата, за да бъде скрито това закононарушение. (…)

Като някогашен вътрешен министър Цветанов се обърна към сегашния началник на Министерство на вътрешните работи със съвет.

Аз бих споделил на вътрешния министър, да приведе в популярност проведената престъпност - т.е., да се види какъв брой са делата, формирани към тях, дали правят незаконна активност, дали не престават да правят незаконни дейности против страната. (…) В Министерство на вътрешните работи има доста почтени чиновници, само че когато има служител на реда, който спомага на едно закононарушение, срутва имиджа на институцията. За мен е въпросителна за какво няма съгласуваност сред вътрешен министър и основен секретар, разяснява Цветанов и добави, че няма промени в Министерство на вътрешните работи през последните години.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР