В днешната неделя честваме един особено приятен празник – Световен

...
В днешната неделя честваме един особено приятен празник – Световен
Коментари Харесай

6 юли - Световен ден на целувката

В днешната неделя честваме един изключително прелестен празник – Световен ден на целувката

Датата е препоръчана от Англия и публично приета от Организация на обединените нации през 1988 година

Празникът бързо печели известност и стартира да се отбелязва в другите краища на света, в това число с нови върхове по всеобщо и най-продължително целуване.

 Thinkstock

От 1981 година за смисъла на целувката са изречени доста сантиментални и мъдри пояснения. Целувката на двама влюбени е в основата на творчеството на най-великите музиканти, художници, само че и на доста учени.

В света съществуват най-различни митове за появяването на целувката. Според една от тях целувката е измислена от средновековните рицари, които по този метод разбирали дали техните съпруги са пили вино .

Според друга целувката идва от връзката сред майката и бебето. Не са малко и тези, които имат вяра, че целувката уста в уста е произлязла от маймуните.

От доста време разнообразни здравни организации приканват хората да се целуват по-често, защото потребно за здравето. Доказано е, че докосването с устни в действителност предизвика много комплицирани химически реакции.

Продължителната буйна целувка усилва пулса над 100 и повече удара в минута.

Тя покачва равнището на хормоните в кръвта на индивида дотолкоз, че може да удължи живота му с една минута. По време на буйната целувка се губят към 6,4 калории (за една минута).

 Thinkstock

Продължителната целувка даже възстановява киселинността в устата - т.е. целувка след ястие понижава риска от кариес. Целувката успокоява нервната система и предотвратява напрежението.

Така че целувайте се по-често!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР