Каква по-хубава компания за мача в разгара на Европейското първенство

...
Каква по-хубава компания за мача в разгара на Европейското първенство
Коментари Харесай

Хляб, вурстчета и халба бира - изненадай го с меню за мача

Каква по-хубава компания за мача в разгара на Европейското състезание в Германия от самун, наденица и халба бира?

Ако за Италия обичайна храна е пицата, а за Япония - сушито, в Германия в фетиш са издигнати хлябът и надениците. В страната непрестанно се основават нови типове самун, с цел да са в крайник с времето.

Сред най-новите трендове в печивата са самун с куркума, късчета салам или цветя.

Но ние ще ви открехнем вратата за по-популярните типове самун и наденици в Германия и няма да бъде изненада, в случай че до края на публикацията си визиите мириса и усета на неустоимите печива и колбаси.

Брьотхен (Brötchen) са леки пшенични и ръжени хлебчета, които се оферират в чист тип или украсени с маково, слънчогледово или сусамово семе. У нас са по-известни като земели. Сервират се за закуска или брънч.

 Германия храна iStock

Претзел (Pretzel) – това произведение е хрупкаво извън и меко от вътрешната страна. Легендата гласи, че един хлебар изработил формата му, когато кралят му споделил, че би трябвало да изпече самун, през който може да види три пъти слънцето. Брецелът се употребява за емблема на пекарните и до ден сегашен.

Ландброт (Landbrot)  е самун, който може да се яде когато и да е - за закуска, вечеря или като обедна закуска. Той се подготвя от пшеница и малко ръж.

Фолкорнброт (Vollkornbrot)   - характерен тип самун, който ще намерите на доста немски трапези. Според закона пълнозърнестият ръжен самун би трябвало да се състои от най-малко 90 % пълнозърнесто брашно.

Милхбрьотхен (Milchbrötchen) – обичаният на децата. Неговата мекост и пухкавост се дължи на млякото, което се прибавя към тестото преди да се изпече.

 Германия храна iStock

А в този момент идва ред на надениците – съвършеното допълнение към топлия самун и халба бира.

Със сигурност сте чували, а може би и опитвали братвурст (Bratwurst ). Германците обичат да я хапват за закуска или до обяд. Прави се от свинско, говеждо или телешко месо. Има даже специфичен ден в годината, отдаден на този тип наденица – 16 август.

Вайсвурст (Weibwurst) или така наречен " бяла наденица " е специалитет за баварския район. Приготвя се от мляно телешко месо и свинска сланина. Овкусява се с магданоз, лимон, босилек, лук, джинджифил и кардамон.

Кнохвурст (Knockwurst) е пълен салам, който произлиза от района на Северна Германия. Той съдържа смляно свинско, телешко и от време на време говеждо месо, както и чесън. След това тези съставки се слагат в обвивка, отлежават няколко дни и се опушват на дъбови дърва. На усет вурстът е доста хрупкав, бухнал и апетитен.

 Германия храна iStock

Франкфуртер вюрстен (Frankfurter) Würstchen  са тънки, варени салами, приготвени от чисто свинско месо. Специфичният им усет се реализира посредством специфичен развой на опушване при ниски температури.

Франкфуртските салами не се варят за консумация, а единствено се загряват в гореща вода за към осем минути, защото в противоположен случай кожата бързо би се раздрала. Традиционно те се употребяват по двойки с горчица и самун или картофена салата.

Къривурст (Currywurst) е задушена, пържена наденица. Поднася се нарязана на части с величина на хапка и подправена с къри кетчуп - сос на основата на фалшифициран кетчуп или доматено пюре, посипан с къри на прахуляк. Ястието постоянно се сервира с пържени картофи.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР