В дигиталното съвремие очите са най-потърпевшата част от тялото. Чрез

...
В дигиталното съвремие очите са най-потърпевшата част от тялото. Чрез
Коментари Харесай

Яжте тези 7 храни, защото са полезни за очите

В цифровото съвремие очите са най-потърпевшата част от тялото. Чрез непрекъснатото потребление на мобилни устройства ние утежняваме зрението си и уморяваме очите си. Но има и други фактори, които ни въздействат отрицателно – да вземем за пример погрешно хранене и метод на живот. Ако почувствате, че зрението ви не е както преди, ви предлагаме да редуцирате стоенето пред екрана и да си набавяте потребни за очите витамини. Това може да стане посредством храни като:

Цитруси

Всички знаем, че цитрусовите плодове са извънредно богати на витамин С. А той пък от своя страна спомага за положителното ни зрение. Друг позитивен фактор е, че витаминът въздейства добре и на самата кожа като антиоксидант, тъй че с изключение на да поддържаме очното си здраве, ще имаме и ослепителен околоочен силует.

Риба и морски блага

Морската храна е богата на Омега-3 мастни киселини, които с изключение на за метаболизма ни, се грижат и за положителното очно здраве. Най-висока централизация може да намерите в по-мазните риби като сьомга и скумрия. Добре е също да приемате и добавки с рибено масло.

Говеждо месо

Цинкът е потребен за цялото ни здравословно положение, а в говеждото месо може да го открием в прилични количества. Консумирайте такова по-често. Освен това месото спомага за забавянето на макулната недъгавост, която се състои от разнообразни типове очни болести.

Моркови

Морквите са доста потребни за очите и тена ни. Те ще се погрижат освен за възстановяване на зрението, само че и за равнене на тена. Така с изключение на здрави очи, ще имаме и хубав околоочен силует. Препоръчваме ви да ги консумирате свежи, не минали през термична обработка. Може да ги добавите към салатата си, в смутито или където ви подхожда на вас.

Боровинки

Боровинките са едни от най-полезните горски плодове за целия ни организъм. Освен че са вкусни, изгодите им са многочислени. Грижат се за положителния тонус и несъмнено, за нашето очно здраве.

Яйца

Яйцата са богат източник на лутеин и зеаксантин – картеноиди, значими за нашето зрение. Може да консумирате яйца когато и да е, само че ние ви съветваме да ги включите към закуската си. Чрез уравновесеното хранене и верния метод на живот вие ще си осигурите положително здраве, в това число и зрение.

Изброихме едни от най-полезните храни за очното ни здраве, само че не би трябвало да забравяме и различен доста значим източник – водата. Ако не сте задоволително хидратирани, ще се появят тъмни кръгове към очите ви и даже зрението ви може да се замъгли. Пийте задоволително количество вода и се хранете здравословно. Веднага ще забележите резултатите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР