В действителност, най-лесно човек отслабва по време на сън. И

...
В действителност, най-лесно човек отслабва по време на сън. И
Коментари Харесай

7 начина да отслабнем през нощта

 диета

В реалност, най-лесно човек отслабва по време на сън. И назад – незадоволителният нощен отдих предизвика нараснала нужда от храна. Обезпокоен от неуспеха на циркадните ритми, организмът употребява получената сила, с цел да зареди мастните запаси, чието унищожаване ще бъде доста мъчно. Ето няколко метода, които ще оказват помощ на тялото ви да настрои метаболизма си по подобен метод, че да отслабва даже по време на сън:

Храна

Не сте длъжни да лягате да спите гладни. Забравете разпоредбите „ никакво ястие след шест вечерта “. Планирайте последния банкет на храна няколко часа преди лягане. Така ще оставите на организма време за храносмилане и ще накарате метаболизмът да работи даже по време на сън.

Спорт

Редовните тренировки способстват за регулирането на циркадните ритми. Въпреки това, не би трябвало да тичате до залата половин час преди сън: непотребната сила след подготовка няма да ви разреши да заспите. Леката гимнастика към 21 вечерта, в противен случай, ще умори организма задоволително и ще предизвика освобождението на хормоните, виновни за разграждането на мазнините.

Пазете се от светлината на екрана

Излъчването на светлина от екрана на телефона или таблета блокира изработването на мелатонин – хормона на съня. В допълнение, мозъкът ви остава безсънен от обработването на получената информация. Всичко това води до закъснение на метаболизма и като разследване, до затлъстяване. Оставяйте смарт телефона си по-далеч от леглото.

По график

Научете се да си лягате едновременно, даже през уикенда. Идеалният сън е от 11 вечерта до 6 сутринта. Навикът ще помогне на тялово хармонично да разпределя получената за деня сила и да приключи съхраняването ѝ в мастните депа „ за всеки случай “.

Алкохол

Около 4 часа преди сън си позволете най-много чаша алено вино, не повече. В подобен размер съдържащият се в напитката енцекладин предизвика спомагателната направа на хормон на растежа, който способства образуването на мускули.

Подправки

Лютата храна доста усилва скоростта на метаболизма. Лютият червен пипер и табаско са отлична добавка към вечерята – значимото е да не се прекалява.

Шоколад

Изглежда необичайно, само че за намаляване по време на сън оказва помощ даже шоколадът. Но би трябвало да се има поради: да се избират единствено тъмните горчиви сортове с високо наличие на какао и да не бъдете алчни. Две-три късчета шоколад покачва равнището на анти оксиданти в организма – нарасналото им количество бори ненужните запаси в мастните депа.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР