В деня, в който Русия започна военни действия спрямо цяла

...
В деня, в който Русия започна военни действия спрямо цяла
Коментари Харесай

Украинските тенисисти: Молете се за Украйна


В деня, в който Русия стартира военни дейности по отношение на цяла Украйна, част от топ тенисистите на Украйна използваха обществените мрежи, с цел да изразят шока си от протичащото се в родината им.

Те приканиха своите почитатели да се молят за Украйна, а Серхий Стаховски насочи молба към всички по света да убедят държавните управления си да поддържат наранена страна с всички вероятни средства.

„ Молете се за Украйна. Имаме потребност от това. Бих окуражил всичките си другари по целия свят да убедят държавните управления си да поддържат Украйна с всички вероятни средства. Да изхвърлят всички съветски дипломати и олигарси от страните си. Ако Украйна падне, Европа е следваща… “, написа някогашният №31, който през 2013-а победи Роджър Федерер на Уимбълдън.

Марта Костюк бе още по-красноречива: „ Украйна има лична история. Украйна има лична просвета. Украйна има личен език. Украйна има лична нация. Украйна има лична територия. Украйна е суверенна страна. Украйна не е „ част от Русия “. Не е била и в никакъв случай няма да бъде “.

Своят апел насочи и Елина Свитолина: „ Горда съм да бъда украинка. Нека се обединим в тези извънредно сложни времена в името на мира и бъдещето на нашата страна. Слава за Украйна. “

Към момента останалите тенисисти по-скоро не разясняват тематиката. След успеха си над Макензи Макдоналд в Дубай Андрей Рубльов бе запитан дали е обект на отрицателни мнения в обществените мрежи заради това, че е руснак. „ Разбира се, че получавам неприятни мнения в интернет, тъй като съм руснак. Не мога да отвръщам на тях. Ако желая покой, би трябвало да се държа като че ли нямат значение. Дори и в случай че хвърлят камъни по мен, би трябвало да покажа, че съм за мир, не съм тук, с цел да бъда нападателен или нещо такова. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР