В деня на детето Министерство на здравеопазването започва подготовката на

...
В деня на детето Министерство на здравеопазването започва подготовката на
Коментари Харесай

Подготвят терена за детската болница

В деня на детето Министерство на здравеопазването стартира подготовката на терена за градежа на по този начин дълго чаканата Национална детска болница. Преди обяд служебният отраслов министър Галя Кондева ще даде начало на премахването на старите здания и подготовката на терена за построяването новото лечебно заведение.

Мястото за градежа на болничното заведение беше определено след разискването на пет вероятни имота в София. През май 2023 година министърът на районното развиване и благоустройството в служебния кабинет тогава Иван Шишков разписа заповедта за одобрение на подробния организационен проект за бъдещата детска болница, съобщи Българска телеграфна агенция.Днес се чака да стартира демонтирането на рискови детайли от покривната структура и от фасадата на съществуващата на имота постройка, а по-късно ще се пристъпи към същинското ѝ срутване.

След събарянето би трябвало да се направи задание и да стартира проектирането и действителното строителство на новата болница. Освен лечебното заведение, на терена, който е близо 40 дка, се планува да има хотел за родители, комерсиална част, под земята паркинг. Предвижда се болничното заведение да има 25 клинични структури.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР