ИТН и Слави Трифонов дадоха вече заявка, че няма да

...
ИТН и Слави Трифонов дадоха вече заявка, че няма да
Коментари Харесай

Евелина Славкова, социолог: При нови избори ще видим тежък фалит на партиите

Има Такъв Народ и Слави Трифонов дадоха към този момент поръчка, че няма да поддържат държавно управление с първия и втория мандат и са подготвени да предложат експертен кабинет, в случай че третият мандат отиде при тях. Това сподели в ефира на NOVA NEWS социологът от Изследователски център „ Тренд “ Евелина Славкова.

Тя добави, че политиците са изпратили задоволително неверни сигнали, а обществото от своя страна „ им даде явен знак “ на 9 юни.

Според Славкова надали Бойко Борисов ще бъде претендент за министър-председател, защото той самият разгласи, че ще предложи консенсусна фигура, към която да се обединят повече политически сили. Тя не има вяра също по този начин, че ГЕРБ ще направи опит да излъчи кабинет на малцинството.

При нови избори ще забележим тежък банкрут на политическите партии, тъй като няма да имат мотив при нови избори. А и не мисля, че ще бъдат очаровани българските гласоподаватели, в случай че отново би трябвало да вървят до урните, по тази причина би било редно да се направи опит за лъчение на постоянен кабинет, разяснява социологът.

„ Според мен ще се откри някакъв консенсусен вид, само че това ще стане доста мъчно с първия мандат. Но сигурно ще се търсят всевъзможни варианти за излъчването на постоянен кабинет “, добави още Славкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР