В държавния бюджет на Русия не достигат милиарди. Заради дефицита

...
В държавния бюджет на Русия не достигат милиарди. Заради дефицита
Коментари Харесай

Русия е принудена да продава златни и валутни резерви - DW

В държавния бюджет на Русия не доближават милиарди. Заради недостига през януари страната беше принудена да се обърне към златния и валутния си запас. Руското министерство на финансите, представено от ТАСС, заяви, че през януари Москва е продала 2,27 милиарда китайски юана на валутния пазар, които се равняват на към 309 милиона евро, написа

Продадени са и 3,6 тона злато от държавния запас, които дават отговор на към 200 милиона евро.

Приходите на Русия от газ и петрол се сринаха с 46%

Според формалните данни от Русия бюджетният недостиг през януари е бил 1,76 трилиона рубли или към 23 милиарда евро. През предишния месец разноските на страната са нарастнали до 3,1 трилиона рубли - 59% повече спрямо предходния януари.

Руските управляващи не дават публична причина за растежа в разноските. Но се допуска, че той се дължи на войната в Украйна, която към този момент продължава съвсем година. Заради икономическите и финансови наказания приходите на Русия са лимитирани.

Само през последния месец страната е получила 46% по-малко от продажба на петрол и природен газ спрямо предходната година.

Дефицитът ще пораства

Затова през идващите месеци евентуално още веднъж ще бъдат употребявани запасите в задгранична валута и злато. По данни на Министерството на финансите сега Русия разполага с запаси в размер на 10,4 милиарда евро, 307,4 милиарда юана и 551,2 тона злато.

Още в края на предходната година държавното управление предизвести, че дефицитът ще се усили доста. Руският министър на финансите Антон Силуанов съобщи, че съветският бюджетен недостиг може да надвиши плануваните два %.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР