В Държавната дума са внесени проектозакони за засилване на контрола

...
В Държавната дума са внесени проектозакони за засилване на контрола
Коментари Харесай

Няма прошка: Подлежащите на мобилизация руснаци ще получават шофьорска книжка само срещу военна карта - Свят

В Държавната дума са импортирани проектозакони за усилване на контрола върху подлежащите на военна и наборна военна работа. Ако Народното събрание прегледа и утвърди тези закони, ще бъде невероятно да се получи регистрация за престояване, шофьорска брошура или позволение за оръжие, без да се показват документи за военна регистрация, както и да се откри работа - санкциите за работодателите могат да се усилят внезапно.

Позицията на Думата по самодейността към момента не е известна, оповестява Би Би Си.

Руските управляващи признаха за проблеми с мобилизацията и оповестиха проекти за възстановяване на успеваемостта й. В същото време те постоянно декларират, че нямат желание да организират втора вълна на готовност. Украинската войска и западното разузнаване са на противоположното мнение.

Автори на два от законопроектите са депутати от Законодателното заседание на Калужка област. Те обаче не са единствените, които излизат с сходна самодейност - подкрепени са от Съвета на законодателите към пратеника на президента в Централния федерален окръг, ръководен от ръководителя на Московската градска дума. 

В претекстовете се споделя, че новите ограничения имат за цел да подкрепят службите за военна регистрация и набор, " с цел да могат да вземат решение проблемите с мобилизационната подготвеност в точния момент и на високо равнище ".

Единият от проектозаконите постанова по-строги условия към жителите, подлежащи на военна или наборна военна работа. Гражданите ще бъдат задължени да показват документи за военна регистрация при регистрация в мястото на престояване или престой за повече от три месеца, както и при приемане на шофьорска брошура (без нея ще бъде невероятно да се премине изпит) и разрешителни за оръжие.

На жителите, включени в листата за военна регистрация, се издава един от документите за военна регистрация: уверение на жител, предстоящ на военна тегоба, военна карта (временно уверение, издавано вместо военна карта) или уверение вместо военна карта.

Кодексът на труда към този момент задължава хората, подлежащи на военна работа и наборна военна работа, да показват документи за военна регистрация при постъпване на работа.

Вторият проектозакон съдържа промени в Кодекса за административните нарушавания, които плануват по-строги санкции за работодателите. Те ще бъдат санкционирани с до 100 000 рубли за нарушение на условията.

Ако самодейността на калужките депутати бъде подкрепена от Думата, длъжностните лица ще бъдат санкционирани до 20 000 рубли, едноличните търговци - до 10 000 рубли, а юридическите лица - от 50 000 до 100 000 рубли. Санкциите за неподаване на информация за наетите и уволнените чиновници в службата за военна регистрация и набор ще варират от 5000 до 25 000 рубли (пет пъти повече от сега).

В навечерието и при започване на септемврийската готовност стана ясно, че един от главните канали са работодателите. Те получават писма от службите за набиране на военнослужещи, в които се изискват описи на чиновниците за военно образование. По-късно тези описи се употребяват за готовност. Съдбата на чиновниците безусловно попада в ръцете на техните началници.

Досега работодателят не е носил наказателна отговорност за нарушаването на това условие. Сега се планува санкция до 5000 рубли.

Към импортираните законопроекти е приложено решение от 19 януари, с което се основава работна група в Централния федерален окръг, наречена " Център за бърз юридически отговор ", към пълномощника на президента. В него влизат ръководителите на Московската градска дума и законодателните събрания на граничещите с Украйна райони, както и чиновници на пълномощния окръг.

Според документа групата ще се занимава с " рационализиране на законодателството " за решение на проблеми, " зараждащи по време на специфична военна интервенция ", в това число готовност. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР