В Държавна агенция Национална сигурност“ не е постъпвала декларация във

...
В Държавна агенция Национална сигурност“ не е постъпвала декларация във
Коментари Харесай

ДАНС опроверга кандидата за шеф на НЗОК

В Държавна организация „ Национална сигурност “ не е постъпвала декларация по отношение на действителния притежател на „ Балкан заем “ АД. Това се споделя в публично писмо на организацията до ръководителя на здравната парламентарна комисия във връзка процедурата за избор на нов шеф на Националната здравноосигурителна каса.

Станимир Михайлов е единственият претендент за шеф на НЗОК, излъчен от „ Продължаваме промяната - Демократична България “.

Преди два дни по време на чуването си в комисия той съобщи, че е уведомил ДАНС за действителните притежатели на компанията „ Балкан заем “, на която е изпълнителен шеф и по този метод е извършил условията на закона.

„ След осъществена служебна инспекция е установено, че в ДАНС не е постъпвала декларация по отношение на действителния притежател на „ Балкан заем “ АД “, се споделя в писмото, подписано от шефа на организацията Пламен Тончев.

Документът бе оповестен на уеб страницата на Народното събрание.

В отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ-СДС Валери Лачовски дали е укривал благосъстоятелност на компания и за какво не е подал декларация в инструкции период, Станимир Михайлов сподели, че е разгласил кои са крайните притежатели на сдружението.

„ Независимо от името на компанията, тя в никакъв случай не се е занимавала с кредитна активност, тъй като в никакъв случай не е кандидатствала и не е получавала подобен лиценз от съответния регулатор. Тази компания се е занимавала само и единствено с консултантска активност, като размерите в работата ѝ са относително дребни. Като съветник през 2018 или 2019 година, по отношение на промени в Закона за ограниченията против изпирането на мръсните пари, аз персонално подписах уведомление-декларация до ДАНС, в което съм показал кои са крайните притежатели, с какво тъкмо се занимава компанията и всичката останала информация, която беше поискана “, сподели по време на чуването си в здравната комисия Михайлов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР