В Държавен вестник бяха публикувани актуализациите на държавния бюджет, с

...
В Държавен вестник бяха публикувани актуализациите на държавния бюджет, с
Коментари Харесай

Държавен вестник публикува решенията за ДДС на хляба и горивата

В Държавен вестник бяха оповестени актуализациите на държавния бюджет, с което в действие влиза нулевата ставка на Данък добавена стойност за хляба и брашното, както и отстъпката от 25 стотинки за литър гориво, заяви БНР.

Това е значимо, тъй като по този начин пътят към влизането на отстъпката за горива е изцяло открит и търговците могат да стартират подготовка за въвеждането й. Очакванията са, че тя ще стартира да се предлага от петък или най-късно от събота.

Важно е да се знае, че бензиностанциите не са длъжни да вземат участие в схемата, тя е доброволна. Все отново огромните вериги към този момент оповестиха, че ще се включат, което ще окаже напън върху дребните, които нямат избор с изключение на да оферират понижението. В противоположен случай пазарът ще ги изхвърли.

Подобни са нещата и при Данък добавена стойност за хляба, въпреки там да се развива малко по-комичен сюжет. Според министърката на стопанската система Корнелия Нинова търговците към този момент са понижили цените с 20%, въпреки че до през днешния ден мярката не бе годна. Преди няколко дни тя сподели и фотоси от магазин, в който явно няколко типа самун са на промоция с 20% по-ниска цена. За Нинова това било доказателство, че концепцията на Българска социалистическа партия към този момент работи.

Очаквано - този лупинг на икономическата мисъл провокира главно подигравка, по тази причина през днешния ден министърката е подела курс към доказване на тезата си. Тя е наредила на (подопечната й) Комисия за отбрана на потребителите (КЗП) да извърши инспекции на цената на хляба в цялата страна. От 2 юли до 5 юли са направени над 100 инспекции в над 30 града в разнообразни по величина магазини, оповестиха от министерството.

Така станало ясно, че " част от комерсиалните вериги са понижили цените с 20 на 100 на всички типове самун във всички градове, в които имат магазини. "

" Това не се дължи на промоция, защото такава се прави единствено на избрана стока за по няколко дни, показват от министерството. Сегашното понижение е за целия подбор и то трайно ", споделят още от ведомството на Корнелия Нинова.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР