В далечната 1704 година шотландският моряк Александър Селкирк по собствено

...
В далечната 1704 година шотландският моряк Александър Селкирк по собствено
Коментари Харесай

10 острова, недокоснати от цивилизацията

В далечната 1704 година шотландският моряк Александър Селкирк по лично предпочитание останал на необитаемия о. Мас а Тиера и живял там четири години. Историята му по-късно залегнала в основата на романа на Даниел Дефо – „ Робинзон Крузо ”.

През 1877 година на Мас а Тиера се заселили непрекъснати поданици, а откакто през 1966 година бил преименуван на о. „ Робинзон Крузо ”, с сантименталния му ореол на див и уединен кей било завършено – и до през днешния ден, той е една от най-посещаваните туристически дестинации. Светът става все по-достъпно мяст и е мъчно да се открие кътче, където не е стъпвал човешки крайник. Но към момента има уединени отстрови, където можеш да се почувстваш като Робинзон, въпреки и за няколко часа.



Островите от архипелага Анг Тхонг/ Тайланд



Маманука/ Фиджи . Островната група Маманука е считана за една от най-популярните туристически зони на Фиджи. Архипелагът се състои от 20 острова и на доста от тях са ситуирани курорти, само че няколко острова са изцяло необитаеми и подобаващи за уединение.



Алдабра/Сейшелите . Вторият по величина атол в света.



Скалистите острови/Палау.  Приличащи на големи гъби, покрити с гъста растителност, островите са главната забележителност на Палау. Славят се с невероятните си плажове, кристално чиста вода и прозрачно-сини лагуни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР