В дъждовно време обувките изискват специална грижа, не само ако

...
В дъждовно време обувките изискват специална грижа, не само ако
Коментари Харесай

С тези трикове краката ви ще са винаги сухи през зимата и обувките ви ще са като нови

В дъждовно време обувките изискват специфична грижа, освен в случай че желаеме да ги запазим непокътнати за идващия сезон. Но и в случай че желаеме да се погрижим за краката си да постоянно сухи и топли.

Добре е да сме осведомени с някои правила, които би трябвало да се съблюдават в грижата за обувките през студената част от годината. Те могат да варират според от материала, от който са направени обувките.

При ниски температури е по-добре да се откажете от обувките с лак.

1. Tоп трик при нови обувки

След покупката на нов чифт обувки е целесъобразно неотложно да ги обработите, преди да излезете на открито за първи път в неприятно време.

За велур се оферират специфични спрейове, които основават предпазен филм. Същата процедура би трябвало да се повтори преди началото на дъждовния сезон.

За обувки, направени от синтетични материали и гладка кожа, има сходни препарати на основата на мазнини. Може да ги заместите с някоя от следните масла - рициново масло, слънчогледово масло, пчелен восък, терпентин, свинска мехлем (без сол).

Методът на приложение е елементарен: нанесете определената лой върху чиста повърхнина, втрийте я добре и изчакайте да попие за известно време. По-добре е да извършите това вечерта, откакто се приберете вкъщи.

От скоростта на попиване на рициново масло от повърхността на обувката, можете да определите материала, от който в действителност е направена.

Истинската кожа бързо всмуква мазнината за разлика от изкуствената, която остава блестяща за дълго време, защото маслото не съумява да проникне надълбоко в нея.
 Намокрете вестник, пъхнете го в обувките и прогонете неприятните миризми вечно Намокрете вестник, пъхнете го в обувките и прогонете неприятните миризми вечно
Зловонните миризми в обувките са нещо, от което мнозина желаят да се отърват час по-скоро. Това освен ни кара да се усещаме неприятн...

2. Топ трик преди излизане на открито

За да предпазите обувките от реактивите и солта, с които се обработва пътната настилка през зимата, е добре постоянно да нанасяте специфичен артикул с водоотблъскващ резултат. Най-често тези препарати се оферират под формата на аерозол и емулсия. Те освен ще подобрят външния тип на обувките ви, само че и ще ги предпазят от появяването на бели линии.

Добре е процедурата да се прави вечер, тъй че продуктът да се всмуква през нощта. На сутринта е целесъобразно да полирате повърхността на обувките със специфична забрадка.

3. Трик след прибиране вкъщи

Избършете неотложно обувките с хартиена или памучна забрадка, с цел да премахнете остатъците от вода, сняг, реактиви и замърсявания. Ако обувките ви са доста мокри, изсушете ги при стайна температура. В никакъв случай не ги поставяйте наоколо до отоплителни уреди, защото може да се деформират.
 Съвети при асортимент на есенни обувки Съвети при асортимент на есенни обувки
Изборът на есенни обувки не е лесна задача. Магазините ни изкушават с многообразие от стилове, цветове и шарки. Как да намерите своя ид...

Най-добрият вид е да употребявате подложки от пяна. Но може да разчитате и на спонтанни средства: поставете в обувките смачкани вестници или тънка хартия, които ще всмукват влагата. Първо свалете стелките.

След изсъхване на обувките, нанесете крем, с цел да импрегнирате и възстановите свойствата на кожата. 

Ако по кожата се появят петна или линии, можете да употребявате оцет или бензин за почистването им. След като кожата изсъхне, нанесете няколко капки рициново масло и го втрийте деликатно.

При влажно време по-добре не излизайте на открито с велурени обувки. Но в случай че въпреки всичко го извършите, използвайте четка, с цел да премахнете насъбраната нечистотия или линиите.

При ожулвания на обувките може да употребявате сода за самун, която се нанася върху влажна забрадка и с нея се забърсва засегнатата част.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР