„В човешкия организъм има естествен, вроден имунитет. Целта на средствата

...
„В човешкия организъм има естествен, вроден имунитет. Целта на средствата
Коментари Харесай

Не вземайте имуностимуланти, когато сте болни, опасни са: Акад. Петрунов - slava.bg

„ В човешкия организъм има натурален, присъщ имунитет. Целта на средствата – витамини, имуностимулатори, е да го подтикват. Въпросът е до каква степен те са ефикасни. Витамин D остава главно средство за стимулиране на естествения имунитет. А той има доста мощни благоприятни условия да се оправи с една инфекция”, съобщи в ефира на „ Здравей, България” имунологът акад. доктор Богдан Петрунов.

За себе си експертът е подхванал стимулация с полибактериален имуностимулатор, който може да бъде открит във всички аптеки у нас. На негова база са направени и доста артикули.

„ Всички тези средства се взимат, когато човек е клинически здрав. Те са рискови, когато пациентът към този момент е с инфекцията на ковид, тъй като може да засилят цитокиновата буря”, предизвести акад. Петрунов.

Той предвижда и по кое време ще стартира имунизацията на българското население против COVID-19.

„ За да влязат имунизациите, те би трябвало да бъдат утвърдени. Подадени са документи и се преглеждат, само че мисля, че по-рано от пролетта на идната година ние няма да стартираме имунизация на населението”, сподели той.

Имунологът акцентира, че за имунизациите против ковид, които са познати все още, не знаем съществени неща – защищават ли от заразяване с вируса, ще понижат ли смъртността и ще спрат ли разпространяването на инфекцията.

„ Нито една от компаниите не е дала отговор на тези три значими въпроса. Няма никакво подозрение, че ще има наново заболяване. Никой не може да каже каква ще е успеваемостта на имунитета, тъй като никой не го е видял. Никой не може да каже и какъв брой ще продължи имунитетът”, изясни акад. Петрунов.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР