В четвърти пореден ден са подадени сигнали за поставени бомби

...
В четвърти пореден ден са подадени сигнали за поставени бомби
Коментари Харесай

Бомбените заплахи за училища продължават в четвърти пореден ден

В четвърти следващ ден са подадени сигнали за сложени бомби в учебни заведения в страната. Според информация на Би Ти Ви през днешния ден те са над 45.

15 сигнала са получени в образователни заведения в Стара Загора, 15 - в Добрич, а над 15 сигнала са получени и в Старозагорска област. Пред малкия екран родители на деца от Сливен споделиха, че стопират децата си от учебно заведение до края на седмицата, тъй като учениците са уплашени и обезпокоени.

Вчера, които са изпращани по имейл, че следствието е доста напреднало и скоро ще има данни от кое място идват те. Отрече казаното от него предходния ден, че произходът им е Русия. Във връзка с парламентарните избори на 2 април уточни, че Министерство на вътрешните работи ще поеме защитата на всички секции още от събота, като тя ще е непрекъсната до привършване на изборния развой и даже да постъпят сигнали, то няма по какъв начин бомби да бъдат сложени при непрекъснатата защита, тъй че няма да се прекъсва изборният развой.

 Вътрешният министър: Ако има сигнал за бомба в секция, Министерство на вътрешните работи ще огледа без да пречи на вота Вътрешният министър: Ако има сигнал за бомба в секция, Министерство на вътрешните работи ще огледа без да пречи на вота

, че такива серии от бомбени закани текат освен в България, само че и в Европа и Съединени американски щати. Увери, че все още няма опасности нито за просветителната система, нито за естественото протичане на вота. " Това са хибридни офанзиви без действителна опасност, тъй че аз чакам органите на реда да подхващат всички ограничения, с цел да има успокоение на изборния развой ", сподели президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР