В четвъртък времето над страната ще бъде предимно слънчево. Преди

...
В четвъртък времето над страната ще бъде предимно слънчево. Преди
Коментари Харесай

Посрещаме топла Нова година

В четвъртък времето над страната ще бъде най-вече слънчево. Преди обяд над Югозападна България, както и тук-там в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще има ниска облачност или мъгла. В Източна България ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температура ще бъдат сред 8° и 13°, в София - към 9°. Атмосферното налягане ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове на обособени места видимостта ще бъде понижена. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево и относително топло. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 1°.

През идващите дни времето ще се задържи относително топло за края на декември с минимални температури най-вече сред 0° и 5° и оптимални - сред 10° и 15°. Ще бъде съвсем безшумно или със слаб югозападен вятър. В низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, в множеството места след обяд видимостта ще се усъвършенства, а облачността ще се раздира до най-вече слънчево. Трайна мъгла ще има тук-там в Дунавската низина и там дневните температури ще остават по-ниски. В планинските региони ще бъде слънчево.

В новогодишната нощ вятърът ще е слаб от югозапад, краткотрайно ще стихва. Ще има раздрана облачност над доста региони до ясно, тук-там в равнинната част от страната видимостта ще е понижена. Към среднощ температурите ще са сред 2° и 7°.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР