В четвъртък след временно намаление, след обяд облачността отново ще

...
В четвъртък след временно намаление, след обяд облачността отново ще
Коментари Харесай

НИМХ: Снегът е близо, ще вали навсякъде, вижте кога

В четвъртък след краткотрайно понижение, след обяд облачността още веднъж ще се усили и тук-там в Западна и Централна България ще превали дъжд, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. Вятърът ще е слаб, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина до сдържан от запад-северозапад. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, а оптималните - сред 11° и 16°.

В петък облачността ще се раздра и над доста региони ще намалее до най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще се задържат без основна смяна. През почивните дни облачността ще се усили. През нощта против неделя и в неделя на доста места в страната ще има превалявания от дъжд, в планините, над 1800 m - от сняг. Вятърът ще е към момента с южна съставния елемент и температурите ще са по-високи от нормалните за първата половина от януари.

В началото на новата седмица, с насочване и увеличаване напразно изначало от северозапад, след това от север-североизток ще нахлува леден въздух. Температурите доста ще се намалят и ще се приближат до климатичните правила.

Облачността ще е по-често забележителна, ще има и превалявания от дъжд, който още в понеделник със захлаждането в доста региони от Северна и Западна България, а във вторник в по-голямата част от страната ще премине в сняг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР