В четвъртък петролните фючърси отстъпват слабо от техните нови 4-годишни

...
В четвъртък петролните фючърси отстъпват слабо от техните нови 4-годишни
Коментари Харесай

Стабилизация на петролните фючърси малко под техните 4-годишни върхове



В четвъртък петролните фючърси отстъпват едва от техните нови 4-годишни върхове, достигнати по време на вчерашната търговия, като мотив за това краткотрайно утешение на пазара на черното злато даде информация на Ройтерс, съгласно която през септември Саудитска Арабия и Русия са се договорили независимо да покачат производството.

Ноемврийските фючърси на американския лек недопечен нефт се намаляват с 0,26% към 76,20 $ за барел, а декемврийските фючърси на петрола вид брент - с 0,3% към 86,00 $ за барел, откакто ден по-рано те нарастнаха внезапно до нови най-високи равнища от есента на 2014-а година насам на равнища, надлежно от 76,90 и от 87,74 $ за барел.

Основна движеща мощ за солидното възходящо придвижване на петролните цени през последните седмици и месеци не престават да бъдат терзанията за доставките в международен проект, откакто от 4-ти ноември влязат в действие глобите на Съединени американски щати по отношение на износа на ирански нефт.

Поредното внезапно повишаване на петрола в сряда беше реалност макар данните на Енергийната осведомителна администрация (EIA) за неочакван скок с близо 8 млн. барела до 404 млн. барела на седмичните ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати за последната седмица - най-солидно нарастване от март 2017-а година насам. EIA също по този начин регистрира, че добивите на недопечен нефт в Съединени американски щати са останали в рекордно равнище от 11,1 млн. барела дневно.

По време на търговията в четвъртък петролните фючърси отстъпват едва от новите им 4-годишни върхове, откакто Ройтерс заяви, че през септември Русия и Саудитска Арабия са сключили " загадка " частна договорка да усилят добивите, с цел да лимитират внезапното повишаване на петрола. Споразумението е станало факт още преди да бъдат извършени съвещания с другите производители, участващите в така наречен " ОПЕК + ".

Сделката сред тях идва в миг, когато пазарните участници стават все по-напрегнати преди влизащите в действие от 4-ти ноември наказания на Съединени американски щати по отношение на иранския експорт на нефт, като тези наказания се чака да доведат до понижаване на доставките в международен проект с към 1,5 млн. барела дневно.

Междувременно енергийният министър на Саудитска Арабия - Халид ал Фалих беше представен да показва, че повишаването на петрола не фундаментално обосновано и че геополитиката подхранва сегашния " пазарен бяс ". Той също по този начин означи, че саудитският петролен експорт в посока Съединени американски щати се нараснал доста и че Риад има свободен индустриален капаците от 1,3 млн. барела нефт дневно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР