В четвъртък Nasdaq Composite отчете своя пети пореден ден на

...
В четвъртък Nasdaq Composite отчете своя пети пореден ден на
Коментари Харесай

Технологичните акции продължават да падат през първата седмица на януари

В четвъртък Nasdaq Composite регистрира своя пети следващ ден на загуби, след най-лошия си двудневен старт на годината от 2005 година насам.

Акциите на Amazon.com и Apple натежаха на софтуерния показател, като го повлякоха с 0,6% надолу, спадайки надлежно с 2,6 % и 1,3%.

Бенчмаркът S&P 500 се намали с 0,3%. Индексът на сините чипове Dow Industrials се увеличи с 10 пункта, или по-малко от 0,1%.

Компаниите от така наречен Великолепна седморка тласнаха пазара предходната година, подсилени от ентусиазма към изкуствения разсъдък. Apple доближи 927 милиарда $ пазарна капитализация през 2023 година, само че оценката ѝ се e свила със 165 милиарда $ през първите три дни на на 2024 година, съгласно пазарните данни на Dow Jones.

Инвеститорите постоянно следят представянето на акциите през януари като знак за това, което следва за цялата година, само че някои споделят, че нестабилното начало на 2024 година е предстоящо след ралито през последните няколко месеца.

Доходността на облигациите се увеличи до 3,990% в четвъртък, откакто седмичните молби за помощи при безработица в Съединени американски щати – знак за съкращенията – и месечният отчет за заетостта надминаха упованията на анализаторите, което демонстрира, че пазарът на труда е останал постоянен през декември. Това дава на Федералния запас по-малко учредения да понижава лихвените проценти.

В Европа главните показатели на водещите фондови борси приключиха вчерашната търговия с напредък след две песимистични сесии макар несигурността по отношение на паричната политика на централните банки, като Stoxx Europe 600 е нагоре с 0,69%. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР