В четвъртък Китай постави трети град под ключ, за да

...
В четвъртък Китай постави трети град под ключ, за да
Коментари Харесай

Трети град в Китай под ключ, жителите предупредени да си стоят вкъщи

В четвъртък Китай сложи трети град под ключ, с цел да се оправи с казуса с COVID-19, като към шест милиона души към този момент са получили заповед да си останат у дома, защото Пекин преследва нула инфектирани преди идните зимни олимпийски игри.

Страната предприе метод на нулева приемливост към вируса, откогато той се появи за първи път в Централен Китай през 2019 година, като потушава зараждащите огнища със затваряне на граници, целеустремено заключване по домовете и строги карантини, заяви Агенция Франс Прес.
 Китай стартира да имунизира деца на 3-годишна възраст Китай стартира да имунизира деца на 3-годишна възраст
Деца на 3-годишна възраст стартират да получават ваксини против Covid-19 в Китай. Това се случва на фона на зачестилите случаи на заразяв...

Въпреки че твърдите ограничения са запазили броя на новите случаи надалеч по-нисък от този в множеството страни, най-многолюдната страна в света сега се бори с дребни огнища в най-малко единадесет провинции.

Възобновяването на епидемията накара управляващите тази седмица да затворят град Ланджоу - с население над четири милиона души - и Еджин в региона Вътрешна Монголия.

След като потвърдиха един нов случай, управляващите в Хейхе в провинция Хейлундзян последваха образеца в четвъртък, като подредиха на хората да си останат у дома и не разрешиха на жителите да напущат далечния северен град, с изключение на в незабавни случаи, съгласно изказване на локалните управляващи.

Властите в града, който граничи с Русия на север, също по този начин са почнали да тестват 1,6 милиона поданици и да наблюдават околните контакти на инфектираните, се споделя в изказването.
 Китай анулира стотици полети и усили всеобщите проби след нов гърмеж на Covid-19 Китай анулира стотици полети и усили всеобщите проби след нов гърмеж на Covid-19
Властите в Китай анулираха стотици полети, затвориха учебни заведения и усилиха всеобщите проби, с цел да се опитат да потушат нова зараза от C...

Държавните медии оповестиха, че автобусните и таксиметровите транспорти са прекратени, а на транспортните средства не е позволено да напущат града.

В четвъртък Китай заяви за 23 нови случая в страната, което е по-малко от половината от броя на случаите през предходния ден и е знак, че строгият надзор може би дава резултат.

В Ланджоу, който е блокиран от вторник насам, е регистриран единствено един нов случай, а в Еджин, където живеят към 35 000 души, са регистрирани седем случая, съгласно изказвания на държавното управление.

Още десетки хиляди хора остават под целеустремено блокиране в жилищни комплекси в няколко града, в това число в Пекин. Столицата, която ще бъде хазаин на Зимните олимпийски игри през февруари, също по този начин ограничи достъпа до туристически обекти и прикани жителите да не напущат града, в случай че не е належащо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР