В четвъртък европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон ще

...
В четвъртък европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон ще
Коментари Харесай

Еврокомисарят по вътрешните работи идва в България заради Шенген

В четвъртък европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон ще бъде на работно посещаване в България.

Тя ще разиска с българските управляващи резултата от премахването на граничния надзор по въздушните и морските вътрешни граници на Шенген от 31 март насам, съществуващото и плануваното засилено съдействие в региона на ръководството на границите и миграцията, както и полицейското съдействие, което Европейската комисия ще продължи да поддържа.

В София комисар Йохансон ще взе участие в тристранна среща с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и заместител министър-председателя и министър на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою.

По време на визитата си Илва Йохансон ще посети летище София, с цел да се запознае с новата организация по отношение на присъединението на България към Шенгенското пространство.

Комисията ще продължи да дава цялата нужна поддръжка на председателството на Съвета, с цел да се подсигурява, че през 2024 година може да бъде взето решение за унищожаване на контрола по вътрешните сухопътни граници. Това е отразено и в неотдавна признатия отчет за положението на Шенген за 2024 година, в който се преглеждат достиженията, провокациите и развиването в Шенгенското пространство през миналата година. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР