В четвъртък членовете на Министерския съвет ще гласуват предложението на

...
В четвъртък членовете на Министерския съвет ще гласуват предложението на
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Правителството ще гласува нов план за управление на ковид кризата

В четвъртък членовете на Министерския съвет ще гласоподават предлагането на Пандемичния съвет за нов модел за ръководство на коронавирус рецесията. А точно - да се ръководи не на база общ % болни от популацията, а да се регистрира каква част от популацията е в тежко здравословно положение заради настъпване затруднения от коронавирус. Водещо в проекта ще залегне процентът кревати в интензивните отделения, които са свободни.

Това сподели Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера, пред Българска национална телевизия.
Правителството смени девет регионални шефове
Правителството смени деветима регионални шефове на постоянното си съвещание.  Назначени са нови регионални шефове - на Бургас,...
Прочети повече
С това изказване тя удостовери казаното малко по-рано от премиера Кирил Петков.

" Предлагаме страната да бъде разграничена на 6 области, според къде са пациентските потоци и да се изследва къде има останали свободни интензивни кревати. При постигане на четвъртия стадий от 80% претовареност или по-висока, едвам тогава да бъдат въвеждани в тази област съответните ограничения, които да доведат до преодоляване на спешни обстановки, с цел да няма хора, лишени от интензивни грижи ", сподели Бориславова.

Ако в една болница няма задоволително кревати, моделът би трябвало да регистрира пренасочване в друга област.

През последните дни Министерски съвет работи да бъдат открити нови коронавирус кревати, създават се също тласъци за доброволци в коронавирус отделения, сподели още тя.
Въвеждат наложителен документ в Министерски съвет, ще има пункт и тестване
Днес министър председателят Кирил Петков ще подпише заповед за наложителен зелен документ в Министерския съвет. Ще е отворен пункт за имунизиране...
Прочети повече
Бориславова добави, че кабинетът работи по модел, който да отсрочи във времето нуждата от въвеждане на цялостен или районен локдаун.

" Предлага се да има 4 стадия, като първите два стадия са с по-ограничени ограничения на влияние, най-вече по отношение на въвеждане и потребление на зелен документ на публични места. А едвам 3 и 4 стадий, когато се доближи над 80% претовареност на леглата в интензивни отделения, да има по-рестриктивен метод, само че даже и той да бъде стеснен във времето. Промяна в метода е и че ще се постараем учениците да не бъдат първи засягани от рестриктивните мерки, изключително при децата от 1 до 4 клас ", сподели още Бориславова.

Тя разяснява и днешните митинги по този начин: " Темата за коронавирус рецесията е сензитивна, това което държавното управление подхваща, е всеки жител да бъде чут и изслушан от ръководещите, да има опция да показа своята позиция. Но сме срещу всяка ескалация на спор, който слага в риск живота на жителите ".

Тя бе безапелационна, че няма по какъв начин да се управляват от напън, а от същински медицински и математически данни и други модели, които могат да допринесат в действителност за решение на казуса.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР