В четири общински многопрофилни болници ще бъде съдействано на пациенти,

...
В четири общински многопрофилни болници ще бъде съдействано на пациенти,
Коментари Харесай

Няколко общински болници в София ще съдействат на пациенти при домашно насилие

В четири общински многопрофилни лечебни заведения ще бъде съдействано на пациенти, при които има подозрение за домашно принуждение посредством ориентиране към институции за протекция и помощ. На свое съвещание Столичният общински съвет (СОС) утвърди отчет с предложение за включване на общински лечебни заведения в меморандум за предварителна защита и отговор на домашното принуждение.

В помощ на пациентите ще бъдат Първа, Втора, Четвърта МБАЛ - София и МБАЛ „ Княгиня Клементина “. Инициатор е Асоциация „ Деметра “, чиято съществена задача е да пази правата и да дава помощ за жертвите на принуждение и  трафик на хора.

„ Предстои да внесем още един подобен отчет за меморандум за съдействие с Асоциация „ Анимус " , които имат доста богат опит и инфраструктура в София. Сътрудничеството с Асоциация „ Деметра “ е началото на по-мащабно подпомагане от наша страна, само че концепцията ни е да не се ограничаваме единствено до нея. При обзор в незабавните центрове в общинските лечебни заведения, при различаване на белези, които биха могли да бъдат вследствие на принуждение, лекарите да имат опция да насочват нуждаещите се незабавно към горещата телефонна линия “, сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев

„ В момента и в Народното събрание се гласоподава тази тематика, която е доста наболял проблем на България. Надявам се с триумф да продължим да работим по този въпрос “, сподели Грети Стефанова, която е един от вносителите на отчета.

Останалите вносители на документа са Малина Едрева, Диян Стаматов, доктор Антон Койчев, д.м., Милка Христова, Грети Стефанова, Карлос Контрера.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР