В бюджета за догодина не са предвидени пари за 6-те

...
В бюджета за догодина не са предвидени пари за 6-те
Коментари Харесай

В бюджета не са предвидени допълнителните средства за магистрати

В бюджета за следващата година не са планувани пари за 6-те заплати бонус, които депутатите гласоподаваха за магистратите в Специализираните съд и прокуратура. Това разяснява представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев.

Според първичните калкулации за това ще са нужни към 4 млн. лева Сред претекстовете спецмагистратите да получават повече от другите в системата - беше хипотетичната по-голяма натовареност, откакто делата за така наречен „ висока “ корупция се предхвърлят при тях от 5-ти ноември, когато влиза в действие новият Наказателно-процесуален кодекс.

Магдалинчев заяви, че шефът на Специализирания съд Георги Ушев е изискал разкриване на 15 нови щатни бройки за магистрати. Сериозен проблем има и с дефицит на зали и кабинети. За това също няма разчетени спомагателни средства.
 Народно събрание одобри в допълнение заплащане за магистрати в спецпрокуратури и съдилища Народно събрание одобри в допълнение заплащане за магистрати в спецпрокуратури и съдилища
Парламентът одобри на първо четене измененията в Закона за правосъдната власт, които дават опция за спомагателни хонорари на магистратите от специ...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР