В Бургас заловиха трафикант на мигранти, който ги превозвал в

...
В Бургас заловиха трафикант на мигранти, който ги превозвал в
Коментари Харесай

Кой мъжът, превозвал мигранти с линейка

В Бургас заловиха трафикант на мигранти, който ги превозвал в кола за спешна помощ, облечен с бяла престилка и здравна маска. При инспекция на жандармерия в транспортното средство са открити 14 мигранти. Задържаният е 31-годишен софиянец с букви К. К., той е дал и позитивна проба за приложимост на амфетамини.  

„ Днес следва да бъде поискана от прокуратурата непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” по районният прокурор на Бургас Мария Маркова. Наказанието за сходно закононарушение е сред 1 и 6 години отнемане от независимост и от 5000 до 20 000 лв. санкция. 

По думите ѝ колата за спешна помощ е закупена месец преди закононарушението. Тогава е записано и сдружението, закупило автомобила. То няма предмет на активност за здравно обслужване. Линейката е пътувала от София, а мигрантите са качени в гориста околност на черен път в региона на Малко Търново и на село Стоилово. Те са пътували в посока на Кабиле, с цел да се качат на автомагистралата, само че преди този момент са били спрени.



Сумата за трафикирането на един човек варира сред 3500 до 4500 евро или долари
. Водачът на колата за спешна помощ е отказало да дава пояснения за случилото се. Той няма престъпно минало. Не е осъждан до този миг. Посочва, че е шеф на сдружението, което е закупило колата за спешна помощ.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР