В Бургас ще се возят ан 56 нови електрически автобуса.

...
В Бургас ще се возят ан 56 нови електрически автобуса.
Коментари Харесай

56 нови електрически автобуса за 82 000 000 лева пристигат в Бургас

В Бургас ще се возят ан 56 нови електрически рейса. Осигуряването на новите екологично чисти автобуси се реализира по Проект " Подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Бургас посредством рационализация на публичния превоз ". Той включва доставка и въвеждане в употреба на 56 електрически транспортни средства за потребностите на публичния всеобщ превоз в общината. Проектът планува доставката на следните типове транспортни средства и в допълнение съоръжение:

- 10 нови 18 метрови съчленени електрически автобуси;

- 34 нови 12 метрови електрически автобуси;

- 12 нови 9 метрови електрически автобуси;

- станции за зареждане и съпътстваща инфраструктура;

- в допълнение съоръжение и интеграцията към съществуващи системи за ръководство на публичния превоз.

Договорът за финансиране по Оперативна стратегия " Околна среда 2014 - 2020г. ", предпочитана ос " Подобряване качеството на атмосферния въздух " бе официализиран. Проектът се извършва в партньорство от Община Бургас и " Бургасбус " ЕООД и е на обща стойност от 82 000 000лв. Подкрепата от страна на Оперативната стратегия е в размер на 65 000 000лв., от които 55 250 000 лева - средства от Кохезионния фонд и национално съфинансиране - 9 750 000лв.

Със закупуването на новите електрически транспортни средства ще се подсигурява намаляването на замърсяването на атмосферния въздух с ФПЧ10 и NOx, понижаване на шума и вибрациите в околната среда. Един от главните резултати от реализацията на плана е обвързван с повишение на енергийната успеваемост и икономисване на сила. Новите транспортни средства ще допринесат за повишението качеството на услугите, както и атрактивността на градския превоз измежду жителите и гостите на община Бургас.

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР