В Бургас разкриха схема за продажба на шоколадови лакомства за

...
В Бургас разкриха схема за продажба на шоколадови лакомства за
Коментари Харесай

Няма повдигнато обвинение за разкритата схема с десерти за деца с изтекъл срок на годност

В Бургас разкриха скица за продажба на шоколадови лакомства за деца с изминал период на валидност преди 5 години. Върху истинските данни са слагани нови печати с подправени дати. Засега обаче няма повдигнато обвиняване, защото проверяващите не престават да събират доказателства по случая.
Прочетете още
Родители подали сигнал до полицията, че забелязали едни и същи шоколадови лакомства в магазина, чийто период на валидност е написан по друг метод. Последвала инспекция във компанията дистрибутор.

" Непосредствено до склада, в особено пригодено помещение, чиновници на компанията правят изтриване на периода на валидност на продуктите напълно по този начин - по примитивен метод, с памук, с ацетон, алкохол и всякакви други химикали. Със специфичен сензор се нанасят новите периоди на валидност, които наподобяват шрифта на компанията производител ", каза гл. контрольор Николай Стоилков, " Икономическа полиция " - Бургас.

Оригиналният период на валидност на някои артикули е изминал още през 2016 година, като на някои от шоколадите, данните са преработени два пъти.

Опасни ли са били тези шоколади?

" Според мен е много рисковано. Рисковано е да се храни, би трябвало да се минат лабораторни проучвания, с цел да се види дали е рисково. Но щом има период на валидност - изминал, значи е рисково. Още по-неприятното обаче е, че тази храна се употребява от деца ", уточни инж. Антон Моралиев - отдел " Контрол на храните " към БАБХ-Бургас пред Българска национална телевизия.

Стоката е била внасяна от Турция от бургаска компания, която е на пазара от 20 година и популяризирана най-вече в дребни магазини. Собственикът ѝ отхвърли коментар.

Георги Станчев, притежател на компанията дистрибутор: " Нека да се забележим там процедурата, да завърши и тогава, скърбя доста... ".

Новината за негодните лакомства бързо стигна до родителите:

Бранимира, родител: " „ Нормално е да се тормозим и е обикновено да е притеснително за обществото, несъмнено ".

Цветелина Атанасова, родител: " Изобщо не е редно това, което са създали. - Притеснявате ли се? - Да, аз и за това вземам решение от по-големи вериги да му закупувам с концепцията, че ще е по-голямо качеството там и контролът. Трябва да ги съдят. Подсъдимо е това, което са създали ".

Все още обаче няма повдигнато обвиняване, защото продължава събирането на доказателства. Дори да има обвиняем, наказването е условна присъда или пробация и санкция в размер на 4000 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР