В британското графство Корнуел повечето къщи са стари. Някои дори

...
В британското графство Корнуел повечето къщи са стари. Някои дори
Коментари Харесай

Когато външността лъже

В английското графство Корнуел множеството къщи са остарели. Някои даже са на 300 години. Малцина са тези, които биха желали да живеят в толкоз остарял парцел, който има и редица други минуси като да вземем за пример дребни прозорци и ниски порти. В някои от тях обаче си коства да се надникне вътре.

Въпросната къща, която е изцяло преобразена от вътрешната страна, е издигната през 1600 година Наскоро тя е сменила притежателите си. Младата двойка е съумяла да преобрази парцела безусловно до неразбираемост. Прилагайки новия дизайн на къщата, тя е трябвало да реши няколко казуса едновременно. Единият от тях е бил доста дребните прозорци. Преди 300 години те съзнателно са се правили дребни, с цел да се резервира по-лесно топлината в пространствата. Именно заради това обаче в стаите попада и по-малко количество естествена светлина. За да компенсират ненапълно този минус, младите са решили да боядисат пространствата в светли тонове и да ги обзаведат с мебели в пастелни цветове.



Основният акцент на къщата е старинна камина. Решението е било тя да остане в достоверния си тип, само че да се модернизира съгласно новите противопожарни условия. Също по този начин новите притежатели са оставили древен сандък, който са трансформирали в маса.



И в случай че дневната е запазила достоверния си жанр, то кухнята е обзаведена по финален вик на модата. Въпреки това атмосферата от едно време е непокътната. Освен кухня и дневна в старинната къща има и детска стая и родителска спалня.



След като ремонтът е бил изцяло приключен новите притежатели са решили да го отдават чартърен на всеки, който желае да се допре до предишното, само че без да се лишава от удобствата на днешния ден.






Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР