В Бразилия предупредиха жените да отложат забременяването, докато най-лошото от

...
В Бразилия предупредиха жените да отложат забременяването, докато най-лошото от
Коментари Харесай

В Бразилия предупредиха жените да отложат забременяването заради COVID-19

В Бразилия предизвестиха дамите да отсрочат забременяването, до момента в който най-лошото от пандемията премине, казвайки, че вирусният вид, който е превзел южноамериканската страна, наподобява визира бъдещите майки повече от по-ранните версии на. Това написа английският вестник The Guardian, представен от организация " Фокус ".
Препоръката се насочва на фона на обстоятелството, че Бразилия продължава да бъде един от световните епицентрове на пандемията, като всеки ден повече бразилци умират от вируса, в сравнение с където и да било другаде по света.
Болниците не устоят на натиска, а запасите от медикаменти, нужни за интубиране на тежко заболели пациенти, са прекомерно малко, по тази причина Бразилия се обръща към интернационалните сътрудници за помощ за незабавни доставки.
" Ако е допустимо, отложете бременността за малко до по-добър миг ", сподели чиновник на Здравното министерство по време на конференция в петък. 
Той сподели, че рекомендацията частично се дължи на напрежението върху здравната система, само че и на по-лесно излъчвания бразилски вид, прочут като P1.
 Мястото на COVID-19 в фамилията на пандемиите Мястото на COVID-19 в фамилията на пандемиите
Общият брой на починалите от COVID-19 надмина три милиона в събота, като пандемията към този момент е умъртвила повече хора, в сравнение с множеството други...
„ Клиничният опит на експертите демонстрира, че този нов вид работи по-агресивно при бременни дами “, сподели здравният чиновник. 
Преди това случаите на по време на бременност са били фокусирани върху последния триместър и раждането, до момента в който в последно време има по-сериозни случаи през втория, а от време на време и първия триместър, сподели той.
Вариантът P1, открит за първи път в амазонския град Манаус, бързо се трансформира в преобладаващ в Бразилия. Смята се, че това е главен фактор зад виsоката вълна от инфекции, която докара смъртността в страната от COVID-19 до над 350 000 - втората в света след Съединени американски щати.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР