В болницата в Солзбъри почина 44-годишната Доун Стърджес, която беше

...
В болницата в Солзбъри почина 44-годишната Доун Стърджес, която беше
Коментари Харесай

Почина заразена с Новичок 44-годишна жена във Великобритания

В болничното заведение в Солзбъри умря 44-годишната Доун Стърджес, която беше инфектирана с " Новичок " преди седмица, оповестиха от Скотланд ядр. Нейният сътрудник Чарли Роули продължава да е в сериозно положение.

Ръководителят на отдела за битка с тероризма Нийл Басу съобщи, че това е шокираща и трагична вест.

Детективите ще продължат да работя настойчиво за събиране на всички доказателства по какъв начин Стърджес и Роули са влезнали в допир със смъртоносното вещество, коствало живота на Доун, която е майка на три деца, добави Басу.

Премиерът Тереза Мей също съобщи, че е потресена от гибелта на дамата.
Семейството на Доун е било осведомено, чакат се резултатите от аутопсията.

Четири месеца по-рано някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени с " Новичок " в Солзбъри, само че съумяха да се възстановят и бяха изписани от болничното заведение.

Новината за гибелта на Доун Стърджес пристигна часове откакто министърът на вътрешните работи Саджид Джавид разгласи, че държавното управление към този момент няма проекти за допънителни наказания за Русия, наложени през март към случая " Скрипал ". Силите за сигурност считат, че Стърджес и Роули са били изложени на същото нервнопаралитично вещество, употребявано против Скрипал и щерка му.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР