в. Богоявленският кръст в Любимец бе хвърлен в... надуваем басейн. Абсурдната

...
в.
Богоявленският кръст в Любимец бе хвърлен в... надуваем басейн. Абсурдната
Коментари Харесай

Поп сам извади кръста от надуваем басейн

в. Богоявленският кръст в Любимец бе хвърлен в... надуваем басейн. Абсурдната обстановка в града, който е на брега на Марица, стана в двора на църквата "Св. Успение Богородично ", освен това Христовият кръст бе пуснат в басейна и изваден от отец Трифон, оповестиха ошашавени очевидци пред "Хасковска Марица ".
На Богоявление в храма избухнал спор кой може да се бори за кръста. За него се хвърлят единствено хора, които са минали през светото кръщение, само че поп Трифон не можа да открие нито един кръстен мъж. И съгласно някои очевидци, изпратил претендентите да си донесат кръщелните свидетелства.

Според други, до момента в който се водеше диалогът, попът хвърли разпятието по този начин, че никой от искащите не разбра какво стана. Тогава отецът влезе самичък в басейна, извади от дъното дребен железен кръст и стартира да пръска за здраве, триумф и благодат неколцината присъстващи, описаха още очевидци на случката.

Традицията повелява на този ден Христовият кръст да се хвърли в река или различен течащ водоизточник. След като години наред разпятието бе хвърляно в казани и кофи, пристигна ред и на надуваемите басейни.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР