В боевете за Донбас е загинал генерал-майор Роман Кутузов, съобщава

...
В боевете за Донбас е загинал генерал-майор Роман Кутузов, съобщава
Коментари Харесай

В боевете за Донбас е загинал високопоставен руски генерал

В боевете за Донбас е умрял генерал-майор Роман Кутузов, оповестява в. " Комсомольская истина ". Той командваше Първи армейски корпус на Народната милиция на ДНР и е попаднал в засада на подстъпите към Лисичанск.

Инцидентът е станал в региона на Николаевка в Попасненския регион на Луганската национална република, на трасето Артьомовск-Лисичанск, за контрола над което се водят гневни боеве сред съветските и украинските елементи. Ако то бъде отрязано, украинските войски ще бъдат затворени в " чувал ", поради което оказват яростна опозиция.

По време на следващия пердах генерал-майор Роман Кутузов със щабната си група решил да се придвижи от командния си пункт по-близо до бойната линия. В колоната е имало два бронирани автомобила " Тигър ", бронетранспортьор и станция за сателитна връзка " Андромеда ".

На един от секторите на трасето колоната попада в засада и е обстрелвана с автомати, картечници и гранатомети. Генералът получава смъртоносни пострадвания.

Кутузов бе пълководец на Първи армейски корпус на Народната милиция на ДНР с позивна " Туман " (в превод от съветски - " мъгла ", бел. ред.).

Ген.-майор Кутузов е служил във Въздушно-десантните войски (ВДВ) на РФ, приключил е военно учебно заведение и Военната академия на Генералния щаб, заемал е доста командни длъжности - от взводен пълководец до началник-щаб на войска.

Командвал е 38-ми обособен свързочен полк на ВДВ, изпълнявал е длъжността командващ общовойвсока войска.

За службата си е награждаван с ордени " Кутузов ", " За геройство ", " За военни заслуги ", " За чест " и орден " За смелост ".

В киевски обществени мрежи се твърди, че украинските военни са съумели да приберат тялото на генерал-майор Роман Кутузов. Като доказателство демонстрират фотография на радиостанцията, която е държал в ръцете си. Но дали това е правилно, не е известно. Засега няма публично известие от Министерството на защитата на РФ за гибелта на генерала, акцентира " Комсомольская истина ".

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР