В близост се намират и складове на Арсенал, уточнява Нова

...
В близост се намират и складове на Арсенал, уточнява Нова
Коментари Харесай

Червен код за пожари в 10 области, пламна и недалеч от складовете на завод Арсенал

В непосредственост се намират и хранилища на " Арсенал ", прецизира Нова телевизия.

Пламъците са тръгнали в близост и от сметището на община Мъглиж.

На мястото са се отзовали два пожарни автомобила, сподели пред Българска телеграфна агенция Цветомир Цонков, който е шеф група " Държавен противопожарен надзор " към Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Казанлък.

Към момента няма заплаха огънят да се разрасне и да доближи до военната продукция.

Скрийншот: Нова телевизия

Изгоря и към 50 дка гора в планината Голо Бърдо в сектора над Радомир. Изпепелени са и 30 декара сухи треви и шубраци, оповестиха от пресцентъра на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН) в Перник.

Пет автомобила и шестнайсет огнеборци са взели участие в потушаването на огъня. В преодоляването му са се присъединили и горски чиновници. Няколко часа по-късно пожарът е локализиран. Спасени са десетки декари борови насаждения.

Причината за запалването е в развой на определяне. Към момента един противопожарен екип реализира дежурство на място.

В началото на август пожар унищожи три декара пшеница и 12 декара сухи треви в радомирското село Негованци.

От пожарната работа припомнят, че паленето на стърнища, сухи треви и шубраци е безусловно неразрешено. От Община Радомир през юли разгласиха осведомителна листовка, в която са посочени най-честите аргументи за пораждане на пожари и рекомендации за недопускането им.

Трети ден в Сакар бушува огромен горски пожар , край четири села в Свиленградско, въпреки към този момент да е под надзор, той се разпростря на 15 000 декара. Заради огнената буря община Свиленград разгласи бедствено състояние. Огънят мина през едно от селата и изпепели селскостопански постройки и дворни места. 30 километра на изток гори и широколистна гора сред селата Младиново, Пъстрогор, Момково и Васково.

" Пожарът е под надзор и обстановката е малко по-спокойна. Късно нощес обаче огънят на няколко пъти е сменял посоката си. Бил е сложен за преодоляване. Горят към 15 000 декара, като 7000 декара от тях са гори ", изясни регионалният шеф на Хасково Генка Райчева.

Заради покачвания риск и зачестилите пожари е разгласен червен код за пожароопасност за през днешния ден и идващите два дни , оповестяват от Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) - Министерство на вътрешните работи, на страницата си във Facebook.

Оттам предизвестяват жителите да бъдат деликатни и да съблюдават разпоредбите за пожарна сигурност. Според споделената от ГДПБЗН карта на Национален институт по метеорология и хидрология, за пожароопасност в страната, в максимален риск са елементи от областите Благоевград, Русе, Разград и Силистра, както и областите Хасково, Кърджали, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас и Пловдив.

" Не палете огън навън. Не изхвърляйте неизгасени кибритени клечки и угарки от цигари. Техниката, употребена на полето и в гората, би трябвало да е механически изправна ", показват от ГДПБЗН.

Общо 174 пожара са премахнати в страната за последното денонощие. Реагирано е на 208 сигнала за катастрофи, при които има един потърпевш човек.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР