В Близкия изток - израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли призива

...
В Близкия изток - израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли призива
Коментари Харесай

Нетаняху отхвърли призива на Макрон за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

В Близкия изток - израелският министър председател Бенямин Нетаняху отхвърли апела на френския президент Еманюел Макрон за преустановяване на огъня в линията Газа.

В изявление за Би Би Си Макрон съобщи, че няма " опрощение " за бомбардировките. Той призна правото на Израел да се пази и още веднъж акцентира, че Франция осъжда " терористичните " дейности на радикалната формация " Хамас ".

В отговор Нетаняху сподели, че Хамас носи " отговорността за всяка щета, нанесена на цивилни ". Той напомни, че палестинското ислямистко придвижване е почнало войната.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации още веднъж не реализира единодушие за обща резолюция за спора. Заседанието стартира с минута безмълвие в памет на починалите от израелска и палестинска страна. Генералният шеф на СЗО очерта пагубна картина в Газа.

" Десетки хиляди вътрешно разселени жители живеят в лечебни заведения, фамилии населяват претъпкани учебни заведения, и обезверено се нуждаят от храна и вода. В Газа убитите към този момент са над 10 800. Почти 70% от тях дами и деца. Средно на всеки 10 минути в Ивицата Газа дете губи живота си. Милион и половина търсят място, където да отидат в Газа, само че няма къде и на никое място не е безвредно ", сподели Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР