В близките сто години САЩ ще пострадат силно от измененията

...
В близките сто години САЩ ще пострадат силно от измененията
Коментари Харесай

САЩ ще пострадат силно от измененията на климата

В околните 100 години Съединени американски щати ще пострадат мощно от промените на климата, следва от нови данни на НАСА. По цялата Земя доста ще набъбнат среднодневните температури, ще се увеличи разпространяването на болести, а също заплахата от световни войни.

Измененията на климата на Земята остават един от основните проблеми, с които мощните в света се борят с изменчив триумф. През 2014 година водещите учени на Съединени американски щати се отчели през Барак Обама и дали обещание, че промените на климата за Съединени американски щати ще се трансфорат в същинска злополука.

Изследователите разказали, че сходни промени се демонстрират още в този момент – страдащите от суша райони стартират все по-силно да усещат дефицит на вода, а в другите елементи на страната с всяка година се случват все по-силни наводнения, провокирани от проливните дъждове. Освен това значим проблем се явяват горските пожари, причина за които е аномалната горещина.

XXII вещае сходни катаклизми освен за Съединени американски щати, само че и за целия свят, следва от новите данни, оповестени от експертите на НАСА.

За разлика от другите климатични модели масивът, събран в границите на плана NASA Earth Exchange (NEX), разрешава да да се проведат калкулации на промените на климата даже на равнище обособени градове. Така подготовката за бъдещи разтърсвания може да става както на равнище цялата планета, по този начин и в границите на обособени страни.

Още при започване на 2015 година концентрацията на CO 2 на Земята е надвишила 400 ppm (частици на милион). Според прогнозата към 2099 година концентрацията на CO 2 на Земята ще се равнява на 900 ppm, което е 0ь1% от атмосферата на нашата планета.

В резултат на сходни промени междинната дневна температура в такива градове като Йерусалим, Ню Йорк, Лос Анджелис и Мумбай ще бъде +45 °C. В Лондон и в Париж през лятото температурите ще надвишават +30 °C, от сходни жеги ще страда и Москва.

Като цяло сходни промени заплашват и с по-катастрофални последици – хималайските ледници в региона на Еверест към 2100 година просто ще се разтопят. Според изчисленията на учените това ще се случи с възможност 99%. В случай че излъчванията на CO 2 се съкратят, сходна възможност към този момент ще бъде равна на 70%.

Накрая, заради промените на климата може да зачести проявата на феномена Ел Ниньо – световно океанско-атмосферно събитие, проявяващо се в периодическите съмнения на температурите на повърхностния пласт на водата в екваториалната част на Тихия океан и оказващо съществено влияние върху климата.

Учените са съумели да изяснят, че това събитие два пъти покачва риска от цивилен войни в 90 страни по света. Така че може да се чакат освен палещи жеги, само че и експлоадирания на войни по планетата.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР