В близките месеци ще се подготви извънредно изборно събрание на

...
В близките месеци ще се подготви извънредно изборно събрание на
Коментари Харесай

След оставка в леката атлетика: Подготвя се извънредно изборно събрание

В околните месеци ще се приготви изключително изборно заседание на Българската федерация по лека атлетика, написа BGathletic.com. Поводът е разтърсванията, които настъпват в последните дни в Царицата на спортовете у нас след оставката на един от дългогодишните членове на УС и неин финансов покровител Асен Христов.

По принцип, постоянното изборно заседание трябваше да се състои през 2025 година, когато изтича следващият петгодишен мандат на сегашния президент Добромир Карамаринов. Той обаче не е в положение да продължи да извършва отговорностите си, откакто бе определен за началник на Европейската атлетика. Затова гласи за собствен правоприемник в България влезлият неотдавна в УС на федерацията ръководител на атлетическия клуб Берое (Стара Загора) Иван Колев. Именно този факт и методът, по който се е случило е подразнил Асен Христов.

След това разтърсване Карамаринов е решил да свика по-рано от плануваното изборното заседание. На него ще би трябвало да се гласоподава оставката на сегашния УС и да бъде определен нов. Според Устава на федерацията точно членовете на Управителния съвет, които могат да са от трима до петнадесет, са тези, които ще изберат новия необут. Засега съвсем несъмнено ще се кандидатира Христо Стоянов-Професора.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР