В Благоевград днес следобед беше дадено началото на Държавното лично

...
В Благоевград днес следобед беше дадено началото на Държавното лично
Коментари Харесай

Откриха Държавното първенство по бокс в Благоевград

В Благоевград през днешния ден следобяд беше обещано началото на Държавното персонално и отборно състезание по бокс за мъже. До 3 ноември на кръга в зала " Скаптопара " ще премерят сили едни най-хубавите боксьори в България. В шампионата вземат участие близо 150 състезатели от десетки клубове от цялата страна.

“Това, което чакам да се случи е едно положително съревнование, с което да добием визия на какво равнище са ни боксьорите, с цел да се направи селекция за следващата година на националния тим за мъже”, разяснява пред кореспондент на Българска телеграфна агенция президентът на Българската федерация по бокс /БФБ/ - Красимир Инински.

Подобни надпревари, провеждани в разнообразни градове в страната, дават опция спортът да се разпространява и да притегли интереса на повече деца, добави той. По думите на Инински боксът учи младежите на дисциплинираност, почитание към съперника, да отстояват себе си и да губят с достойство.

Първенството беше намерено от президента на БФБ, като преди формалния старт на дуелите, Инински връчи медали и плакети на ветераните в бокса, сложили началото на този спорт в Благоевград и района. Символичен орден и грамота връчи създателя на клуб " Пирин " в Благоевград - отец Андон Шавулев на президента на БФБ, като самопризнание за поддръжката на федерацията и на Инински към локалния бокс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР