В Белгия се разрастват безредиците по време на протестите за

...
В Белгия се разрастват безредиците по време на протестите за
Коментари Харесай

Сблъсъци в Белгия заради протести на жълтите жилетки за горивата

В Белгия се разрастват безредиците по време на митингите за цените на горивата. Към стачкуващите, известни като " жълтите жилетки ", се причисляват от ден на ден вандали, чиято цел е да нападат полицията. Задържани са над 30 души.

Те носят качулки и влизат в митингите нормално по мрачно, без да ги вълнува идеята. Може да се видят в Париж, Атина или край този склад за гориво на автомагистралата сред Монс и Брюксел.

120 служители на реда се изправиха против 400 стачкуващи, измежду които " единствено 4-5 жълти жилетки ", по думите на губернатора на белгийската провинция Ено. Действията на вандалите се правят оценка като добре проведени.

Освен нормалните коктейли " Молотов ", стоманени пръти и камъни, те използваха лазери, с цел да отклонят хеликоптер на жандармерията. Кадри от безредиците демонстрират по какъв начин се разрушава безсистемно всичко.

От предишния петък този склад за гориво е измежду най-горещите точки от митингите против повишаването на горивата, които започнаха във Франция. " Жълти жилетки " блокираха влизането и излизането на коли от склада. Анархистите, както постоянно ги назовават, унищожиха две цистерни и нападнаха полицейско съоръжение с откраднат камион.

Това не се вписва в мирните митинги на " жълтите жилетки ". В обхванатите от принуждение региони има барикади, бензиностанциите са затворени и магазините нямат доставяне. Това провокира недоволството на от ден на ден локални поданици.
 ​Близо 283 000 са протестирали във Франция против повишаването на горивата ​Близо 283 000 са протестирали във Франция против повишаването на горивата
Близо 283 000 души са взели участие през днешния ден във Франция в митингите на "жълтите жилетки " против повишаването на горивата, заяви министерството на вътрешните...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР