В Беларус е започнала подготовка на наемници за създаването на

...
В Беларус е започнала подготовка на наемници за създаването на
Коментари Харесай

В Беларус създават аналог на ЧВК Вагнер

В Беларус е почнала подготовка на наемници за основаването на формирования по пример на съветската ЧВК " Вагнер ".

Представител на преходното опозиционно държавно управление на опозицията на Беларус Валерий Сахащич е съобщил пред Deutsche Welle, че те се приготвят да бъдат изпратени на фронта в Украйна. 

Става дума за частната охранителна компания ГардСервис — единствената, на която персонално президентът Александър Лукашенко е разрешил да има огнестрелно оръжие.

Фирмата внезапно е нараснала числеността на състава си до над 1000 души. ГардСервис е назначил " офицери, сержанти и бойци, които са служили в силите за специфични интервенции и в спецподразделенията на силовите ведомства на Баларус ".  

По думите на Сахащик, наборът и подготовката се организират към този момент няколко месеца, образованието се организира на полигони.

" Знам, че офицери от 5 бригада на спецназа упражняват наемниците на Гардсервис на своя полигон. Освен това компанията разполага и с базата на някогашния център за специфична подготовка, там също се организират дейни дейности ", прецизира той.

Сахащик счита, че ГардСервис ще бъдат употребявани в диверсионно-разузнавателни интервенции и за офанзиви, а финансирането идва от управлението на Русия.
Източник от ГардСервис е съобщил пред онлайн изданието " Зеркало ", че през лятото в Минск са пристигнали наемници от ЧВК " Вагнер ", които са обучавали техните чиновници и са им обещавали " командировки против заплата от 3 700 евро ".

 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР