В базата на ОП Градини и паркове“ беше представена новозакупената

...
В базата на ОП Градини и паркове“ беше представена новозакупената
Коментари Харесай

Показаха новата техника на ОП Градини и паркове

В базата на Оперативна програма " Градини и паркове “ беше показана новозакупената техника на предприятието на кмета и зам.-кмета, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Директорът заяви, че са закупени 6 огромни камиона, 2 буса за транспорт на служащи, 3 вишки, биодробилки, две тракторни косачки, шредер, 4 моторни косачки, 15 храстореза, 10 моторни триона, 15 телескопични резачки за клони. Тежката техника е на стойност 570 000 лева без Данък добавена стойност, а на стопанския инвентар - 260 000 лева без Данък добавена стойност. Очакваният резултат е да се редуцира времето за осъществяване на операциите с тази техника. Директорът посочи, че пазарното изследване на цените и техническото задание са направени от комисията, включваща механически лица. 

Кметът разгласи, че е удовлетворен от видяното. Няма по какъв начин предприятието да дава качествени услуги със остаряла техника, разяснява той и заяви, че до месец следва да се разгласи нова социална поръчка за нови машини за двете комунални предприятия " Градини и паркове " и " Чистота ". 

Зам.-кметът добави, че задачата на общинската администрация е опциите на двете предприятия да се усилят. Обеща, че Оперативна програма " Чистота " също ще получи 1 милион за техника. Отделно от това за " Градини и паркове " и " Чистота " са планувани 9.9 милиона лв. от 40-милиония заем от Фонда за устойчиви градове. От сумата 2.5 млн. лева ще се употребяват за осъвременяване въз основата, а всяко от двете предприятия ще получи по към 3 милиона лв. за техника.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР